Magnussen moet naar de stewards voor herstart-crash Formule 1

Magnussen moet naar de stewards voor herstart-crash

Door Sjoerd Valkering 13 september 2020 | 18:24


Kevin Magnussen moet zich bij de stewards melden omdat hij zich niet aan de regels zou hebben gehouden bij de herstart van de Grand Prix van Toscane. De Deen veroorzaakte een flinke crash waardoor er code rood viel.

Antonio Giovinazzi, Carlos Sainz Jr, Nicholas Latifi en Magnussen reden tegen elkaar op. Magnussen is op basis van Artikel 39.13 van de sportreglementen naar de stewards gestuurd, zo meldt The Race zondagmiddag. 

Door de vermeende inbreuk van Magnussen zullen ook Giovinazzi, Sainz en Latifi zich later nog moeten melden bij de wedstrijdleiding. Het reglement stelt dat 'coureurs bij het uitgaan van de lampen een tempo moeten rijden dat geen grillig accelereren betekent noch stevig remmen zodat andere coureurs niet in gevaar worden gebracht.' 

Sainz was geschrokken

Sainz noemde het 'behoorlijk beangstigend'. 'Waarschijnlijk dacht iedereen voor me dat we aan het racen waren. Plotseling waren we weer niet aan het rijden en was iedereen aan het remmen, maar waren we al te laat. We moeten hier naar kijken want de snelheden op het rechte stuk zijn erg hoog. Als er een auto zijwaarts komt te staan, had het erger kunnen zijn', aldus de McLaren-rijder. (foto: Haas F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws