Update | Masi weerlegt kritiek Vettel: 'Baan was gewoon schoon' Formule 1

Update | Masi weerlegt kritiek Vettel: 'Baan was gewoon schoon'

Door Harry Verolme 21 september 2020 | 19:45


Sebastian Vettel is absoluut niet blij met de keuzes die de wedstrijdleiding vandaag en ook vorig raceweekend heeft gemaakt. Het zit de Ferrari-coureur niet goed dat er na rode vlag-situaties wordt gekozen voor staande starts. Vettel noemt het 'niet eerlijk'.

Het was een merkwaardige dag voor Vettel, zo geeft hij bij Sky Sports te kennen na afloop van de Grand Prix van Toscane. 'Ik kan mij de laatste keer niet herinneren dat ik op één dag zo vaak heb moeten starten. Maar ik moet eerlijk zijn: ik ben geen fan van deze regel', bekent de Duitse coureur.

Vettel kan haarfijn uitleggen waarom hij zich er zo over voelt. 'Als je aan de juiste kant van de baan mag starten, heb je een enorm voordeel. Maar sta je aan de verkeerde kant, dan heb je een groot probleem. Het is niet eerlijk', vertelt de man uit Heppenheim, die de race op Mugello eindigde als tiende.

'Moeten auto's maken waarmee we kunnen inhalen'

Vettel vindt dat de Formule 1 de focus moet leggen op andere zaken. 'Naar mijn mening moeten we focussen op het bouwen van auto's waarmee we kunnen inhalen, in plaats van het organiseren van een loterij.' Liefst acht coureurs vielen uit de wedstrijd, na twee grote kettingbotsingen in de eerste helft van de race.

'Hoe dan ook maakte het voor ons vandaag weinig verschil', denkt Vettel. 'We deden alles wat we konden doen.'

Update 19:40 (21/09) | Masi weerlegt kritiek Vettel: 'Baan was gewoon schoon'

Sebastian Vettel was niet te spreken over de herstarts tijdens de Grand Prix van Toscane. Reden daarvoor was een zekere mate van oneerlijkheid jegens coureurs die aan de vuile kant van de baan moesten beginnen en daardoor posities kwijtraakten. Racedirecteur Michael Masi kan weinig met die kritiek.

Masi legt namelijk uit dat er geen sprake geweest kan zijn van een wezenlijk verschil. 'In beide gevallen, met name na de eerste herstart, werd het rechte stuk bij start-finish uitvoerig schoongeveegd om alle brokstukken van de baan te halen. Daarbij zijn ook de marbles van de baan geruimd', zo wordt Masi geciteerd door RaceFans. Volgens de Australiër maakte het daarom niet uit of coureurs op de linker- of rechterkant van de baan startten.

'Natuurlijk kun je beargumenteren dat je niet op de racelijn (de schone kant, red.) begint en dat je daardoor een slechtere start hebt, maar dat is niet anders dan bij de start aan het begin van de race. Die racelijn zal er namelijk altijd zijn, vanwege de hoeveelheid rubber die er gedurende een raceweekend wordt neergelegd door de coureurs', concludeert Masi. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws