Russell net buiten de punten: 'Ik en het team hadden het verdiend' Formule 1

Russell net buiten de punten: 'Ik en het team hadden het verdiend'

Door Merijn Kramer 13 september 2020 | 20:20


George Russell kon net niet in de punten finishen nadat hij wel heel erg dichtbij een puntenfinish kwam voor het team van Williams. Het had de eerste kunnen zijn in een lange team voor het Britse team, dat vorige week van eigenaar wisselde.

‘We hadden de race onder controle. We gingen ook harder dan de Ferrari’s die achter ons zaten’, vertelt Russell aan F1.com. ‘Ik reed iedere ronde van de race zo snel als ik kon en toen kwam de rode vlag en de herstart. Daar verloor ik al mijn posities.

De herstart was dus dramatisch voor de Britse coureur die lang zeker leek van goede punten voor het team van Williams, iets waar het team naarstig naar op zoek is. ‘ik weet ook niet waarom omdat de procedure gewoon klopte. Dat maakt het extra frustrerend.’

Hij weet ook niet waar het precies aan lag wat betreft de rode vlaggen. ‘Ik kan mij niet herinneren dat wij in twee weken drie rode vlaggen hebben gehad. Het verpestte de race voor ons eigenlijk. Ik was echt in controle. Ik ben wat dat betreft echt teleurgesteld. Ik denk dat ik het had verdiend en ook het team verdiende het.’ (Foto: Williams F1 Media) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws