Ferrari-president bouwt op Binotto: 'Hij moet Leclerc en Sainz naar de titel leiden' Formule 1

Ferrari-president bouwt op Binotto: 'Hij moet Leclerc en Sainz naar de titel leiden'

Door Harry Verolme 14 september 2020 | 17:36


Ferrari mag het dan in jaren zo slecht niet hebben gedaan in de Formule 1 als dit seizoen, president John Elkann heeft geen plannen om Mattia Binotto de laan uit te sturen. Integendeel, de huidige teambaas van de Scuderia moet het aanstaande rijdersduo Charles Leclerc en Carlos Sainz aan Ferrari's volgende titel helpen.

In de ogen van Elkann zou het de verkeerde keuze zijn om Binotto te ontslaan. 'Als je kijkt naar de laatste tien jaar, waarin we geen kampioen zijn geworden, dan zie je dat we telkens veranderingen hebben gemaakt binnen de organisatie van het team. Ook zijn we zwakker geworden, omdat de concurrentie mensen bij ons heeft weggetrokken', vertelt Elkann bij Sky Sports, refererend aan onder andere Aldo Costa, die in 2012 overstapte naar Mercedes en daar een belangrijke technische rol vertolkt.

'Wat wij willen doen met Binotto is het tegenovergestelde: we willen een sterke basis leggen en die verder versterken. Daarvoor zetten we op dit moment stappen. We zijn bewust van waar we nu staan en gebruiken dat om het team te verbeteren. We kunnen het niet veroorloven om nog zwakker te worden, dat is al te veel gebeurd', vindt Elkann.

Leclerc en Sainz moeten eerstvolgende titel naar Maranello halen

Met Binotto aan het hoofd en Leclerc en Sainz als het nieuwe rijdersduo hoopt Elkann dat Ferrari in de nabije toekomst weer de top kan bereiken. 'In 2022 hebben we de mogelijkheid om de vruchten van deze nieuwe opzet te plukken. Dat biedt een geweldige kans aan Charles en Carlos om de titel te pakken. We zijn trots om zulke jonge talenten aan boord te hebben en hopen met hen opnieuw wereldkampioen te worden.'

Elkann heeft in de voorbije jaren een belangrijke les geleerd. 'Het is niet voldoende om enkel grootse wereldkampioenen in huis te hebben. Dat is geen magisch recept om te winnen. Het doel is om deze jonge coureurs naar het wereldkampioenschap te leiden. Wij weten zeker dat dít de manier is om te slagen.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws