Sky Sports deelt 7,5 uit aan Verstappen ondanks teleurstellend weekend Formule 1

Sky Sports deelt 7,5 uit aan Verstappen ondanks teleurstellend weekend

Door David Boorsma 15 september 2020 | 09:14


Tijdens de Grand Prix van Toscane vielen er maar liefst acht auto's uit, waren er drie staande starts en twee rode vlaggen. Alexander Albon wist zijn eerste podiumplek te bemachtigen, de Red Bull Racing-coureur is de eerste Thai die naar het podium rijdt in de Formule 1. Zijn teamgenoot Max Verstappen was één van de uitvallers.

Alexander Albon startte vanaf plek vier en wist in de race zijn eerste podium in de Formule 1 te behalen. Cruciaal was dat Albon, nadat hij bij de tweede herstart achter Sergio Perez was gekomen, de Mexicaan snel langs de buitenkant inhaalde. Een paar ronden later vond de Red Bull Racing-coureur genoeg grip om Daniel Ricciardo in te halen in bocht één.

'Ze zouden hem Mister Outside moeten noemen', zei teambaas Christian Horner na de race. 'Er is een groot verschil tussen denken dat je het kunt en weten dat je het kunt. Ik denk dat dit podium hem een boost van zelfvertrouwen zal geven.' Albon krijgt een 8,5 van Sky Sports voor zijn prestatie in Mugello.

Verstappen: 'We hadden niet in deze positie mogen zitten'

'No power!' schreeuwde Max Verstappen toen het veld hem links en rechts inhaalde op weg naar bocht één. De Nederlander kwam goed weg van zijn plek maar kwam vermogen te kort om door te zetten. In de volgende bocht werd hij het slachtoffer van een crash achter hem.

'We hadden niet in deze positie mogen zitten', zei Verstappen achteraf tegen Sky Sports. Door een veelbelovende kwalificatie beoordeelt het Engelse medium Verstappen toch nog met een 7,5. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws