Fittipaldi: 'Dit podium was heel belangrijk voor Albon' Formule 1

Fittipaldi: 'Dit podium was heel belangrijk voor Albon'

Door Christian Moerman 15 september 2020 | 10:52


Pietro Fittipaldi, DTM-coureur en kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi, nam deel aan de nabespreking van de Grand Prix van Toscane met Will Buxton. De testcoureur van Haas denkt dat Alexander Albon flink op gaat knappen van zijn P3 op Mugello.

'Dit was heel belangrijk', laat de Braziliaan weten in de Post-Race Show. De Thai heeft het lastig bij Red Bull Racing dit jaar, ook Fittipaldi is dit niet ontgaan: 'Hij staat vanaf het begin van het seizoen al onder druk.'

'Hij heeft kansen gehad om op het podium te eindigen en kon het vanwege externe factoren niet bolwerken', vervolgt hij. Albon werd in Oostenrijk een plekje op het ereschavot ontnomen door een aanvaring met Lewis Hamilton. Red Bull leek daar de pace te hebben om zelfs voor de overwinning te gaan.

Gasly zet druk op Albon

Pierre Gasly wist de week voorafgaand aan het weekend in Toscane de Grand Prix van Italië te winnen. Dit heeft Albon ook gevoeld, meent Fittipaldi: 'Nadat Gasly won, stond de druk er nóg meer op.'

'Hij leverde vandaag toen hij de kans kreeg door Daniel Ricciardo in te halen met enkele ronden te gaan. Dit was heel belangrijk voor hem. Ik ben dan ook erg blij voor hem', concludeert hij. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws