Abiteboul wil testen met Alonso: 'Daarover praten we met de FIA' Formule 1

Abiteboul wil testen met Alonso: 'Daarover praten we met de FIA'

Door David Boorsma 15 september 2020 | 12:17


Renault wil na het seizoen Fernando Alonso inzetten tijdens de tests in Abu Dhabi. Het Franse Formule 1-team is volgens Motorsport in gesprek met de FIA over toestemming. Teambaas Cyril Abiteboul zegt dat de hongerige Alonso het team overtuigd heeft om zijn rentree te vervroegen.

'Ik krijg het idee dat hij heel graag een poging wil wagen', aldus Abiteboul. 'Zelfs in de huidige auto. We kijken dus naar de mogelijkheid om dat waar te maken, maar we zijn verstandig.' Abiteboul bedoelt daarmee dat Alonso niet in een vrije training zal rijden. 'Eerlijk gezegd heeft hij dat niet nodig. Maar we zouden hem graag in onze auto willen zien.'

Omdat Renault Alonso niet een een vrije training wil laten rijden, heeft het team beperkte mogelijkheden om de Spanjaard de huidige auto te laten testen. De testregels van de Formule 1 zijn voor dit jaar gewijzigd vanwege de COVID-19-pandemie. De test na afloop van het seizoen in Abu Dhabi duurt maar één dag, waar het voorheen drie dagen duurde.

Abiteboul: 'Daarover praten we met de FIA'

Volgens de teambaas van Renault is de beste kans de Abu Dhabi-test na het huidige seizoen. 'We moeten nog zien of het kan gebeuren op basis van de testcriteria', zegt hij. 'Dus daarover praten we met de FIA.' Met zoveel coureurs die volgend jaar van team wisselen, is het niet onmogelijk dat Renault niet de enige is die probeert beperkingen te verlichten en wat kilometers te maken met hun 2021-coureurs in Abu Dhabi. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws