Hakkinen: 'Red Bull heeft te lang alleen maar op Verstappen geleund' Formule 1

Hakkinen: 'Red Bull heeft te lang alleen maar op Verstappen geleund'

Door Christian Moerman 15 september 2020 | 11:51


Mika Hakkinen hoopt dat de derde plaats van Alexander Albon een ommekeer typeert in zijn vorm. Als de Thai deze stijgende lijn door weet te zetten, zou Red Bull Racing het Mercedes nog aardig lastig kunnen maken in de rest van het seizoen, voorspelt de tweevoudig wereldkampioen.

Na afloop van de Grand Prix van Toscane analyseert Hakkinen de wedstrijd van Red Bull voor Unibet: 'Albon's derde plaats was belangrijk voor hem en het team. De Honda-Red Bulls zijn snel, maar te lang heeft het team op één coureur geleund, namelijk Max Verstappen, om het gevecht aan te kunnen gaan met Mercedes.'

'Alex' resultaat zal zijn zelfvertrouwen ten goede komen na een uiterst moeizame seizoensstart', vervolgt de Fin. Naast het feit dat P3 de hoogste eindklassering van Albon is in 2020, is het ook zijn eerste podiumplaats ooit in de koningsklasse van de autosport.

Een sterke tweede coureur zou Red Bull voor de rest van het jaar naar een hoger niveau kunnen tillen, denkt Hakkinen: 'Als Red Bull Albon kan helpen in het ondersteunen van Verstappen, kunnen ze Mercedes in de nabije toekomst nog dwarszitten.'

Dominantie Mercedes door coureurskoppel

Hakkinen denkt dat exact bij het sterke rijderskoppel van Mercedes een van de grote krachten van het team ligt: 'Je moet op dit niveau een sterk rijdersduo hebben. Dat is waarom ik denk dat Mercedes het dit jaar wederom zo uitstekend doet.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

MokumX
15 Sep 2020 om 23:46
Quote van maykl_karmen
Hakkinen heeft helemaal gelijk, teveel focus op één coureur is niet goed voor het team, want er is ook een ander coureur en team. Want als Verstappen zo goed was, dan had hij al paar jaar kampioen moeten zijn.

Als Red Bull zijn beloften was nagekomen hadden ze Verstappen 's ambities om kampioen te worden kunnen doen uitkomen. Maar het materiaal heeft al 3 jaar achtereen een significante achterstand op Mercedes en zelfs een tijdje op Ferrari gehad. En dan ligt de focus op plaatsen 5 en 6, wat ook het geval is geweest toen Max bij Red Bull terecht kwam. Dus lul niet zo slap dattie al kampioen had moeten zijn, als ie de auto had gehad om er mee te kunnen strijden met Hamilton, had die kans wel degelijk veel groter geweest.

Sjoerd Valkering
15 Sep 2020 om 16:57

Mika was beter als coureur dan als analist.

maykl_karmen
15 Sep 2020 om 15:10

Hakkinen heeft helemaal gelijk, teveel focus op één coureur is niet goed voor het team, want er is ook een ander coureur en team. Want als Verstappen zo goed was, dan had hij al paar jaar kampioen moeten zijn.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws