Italiaanse F1-expert: 'Op dit moment is Ferrari een ramp' Formule 1

Italiaanse F1-expert: 'Op dit moment is Ferrari een ramp'

Door David Boorsma 15 september 2020 | 14:29


Voor veel Formule 1-fans doet het pijn om Ferrari zo slecht te zien presteren. Maar voor een Italiaanse Formule 1-fan doet het nog veel meer pijn. Italiaanse Formule 1-expert Davide Valsecchi vertelt in de F1 Nation podcast dat het seizoen van Ferrari 'een ramp' is.

Tijdens de wintertest van dit seizoen wilde Ferrari nog niks weten over dat het team een moeilijk jaar tegemoet gingen. Nu, na negen races, staat het Italiaanse Formule 1-team zesde in het constructeurskampioenschap. Italiaanse rivaal AlphaTauri staat er maar dertien punten achter.

'In Italië is iedereen Ferrari aan het pushen', begint Valsecchi. 'Het team handhaaft het niveau op dit moment niet en ik ben er een beetje teleurgesteld over.' Valsecchi vat het seizoen van Ferrari tot nu toe samen als 'een ramp'. 'Een van de coureurs is viervoudig wereldkampioen en de ander is één van de grootste talenten van de afgelopen twintig jaar. Het is allemaal erg teleurstellend.'

Valsecchi: 'Niets is op dit moment op de juiste plek'

'Dus op dit moment is Ferrari een ramp', zegt de Italiaan. 'De auto is niet snel genoeg en ze hebben vaak mechanische problemen. Niets is op dit moment op de juiste plek.' Mugello was wederom teleurstellend, aldus Valsecchi. 'Het enige goede aan het raceweekend was de kwalificatieronde van Charles Leclerc.'

'De rest was allemaal slecht', vervolgt de Formule 1-expert. 'Afgezien van de start, waar Leclerc twee posities won. Maar daarna was het weer een ramp. Ze waren veel te traag op het rechte stuk. Leclerc besefte ook dat er geen manier was om op deze manier te racen.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws