Formule 1-coureurs positief over Mugello: 'Ik zou graag terugkomen' Formule 1

Formule 1-coureurs positief over Mugello: 'Ik zou graag terugkomen'

Door David Boorsma 15 september 2020 | 15:15


Meerdere Formule 1-coureurs hebben zich positief uitgelaten over Mugello. Onder anderen Lewis Hamilton en Charles Leclerc zien het circuit van de Toscaanse Grand Prix graag terug in 2021. Mugello is één van de vijf nieuwe locaties die aan de kalender van dit jaar zijn toegevoegd, ter vervanging van andere circuits.

Op dit moment is de Formule 1 van plan om een kalender voor 2021 te gebruiken die vergelijkbaar is met de oorspronkelijke kalender van 2020. Maar door de voortdurende impact van COVID-19, die onvermijdelijk lijkt, kan Mugello één van de locaties zijn met een kans om volgend seizoen een tweede race te organiseren.

'Ik vind het persoonlijk geweldig', zei Hamilton na de Grand Prix tegen Autosport. 'Ik weet niet hoe het was voor het racen, maar het was één van de moeilijkste circuits om te rijden.' De Mercedes-coureur noemde het een 'fantastisch circuit' en vond niet dat het te gevaarlijk was. 'Ik zou graag terugkomen', aldus de zesvoudig wereldkampioen.

Leclerc: 'Ik heb echt genoten van het circuit'

Leclerc vindt dat de onverwachte hoeveelheid inhaalacties heeft bijgedragen aan de show. 'Ik heb genoten van dit weekend en van het circuit', zei hij na de race. 'Dus ja, ik zou het graag terug willen zien op de normale kalender.' De Ferrari-coureur zegt van tevoren ook sceptisch te zijn geweest, maar wil graag terugkomen.

Ricciardo: 'Ik denk dat coureurs hier volgend jaar weer heen willen'

Renault-coureur Daniel Ricciardo vond dat er meer inhaalacties waren dan verwacht. 'Ik denk dat we allemaal vreesden dat we het geweldig zouden vinden in de kwalificatie, maar dat we er een hekel zouden hebben in de race', zei hij na de race. 'Maar het leverde zeker een veel betere race op dan verwacht. Het was één van de meest opwindende races van het jaar.'

'Ik denk dat coureurs hier volgend jaar weer heen willen', aldus de oud Red Bull Racing-coureur. 'Maar ik wil niet dat het ten koste gaat van Monza. Als we beide zouden kunnen hebben, dan zou dat leuk zijn.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws