Nürburgring hoopt op F1-test Schumacher: 'Dit was de huiskamer van zijn vader' Formule 1

Nürburgring hoopt op F1-test Schumacher: 'Dit was de huiskamer van zijn vader'

Door David Boorsma 15 september 2020 | 17:09


Het is duidelijk dat Mick Schumacher zijn debuut in de Formule 1 gaat maken in 2020. De eigenaren van de Nürburgring hopen nu dat het gaat gebeuren tijdens de Grand Prix van de Eifel in oktober. Volgens hen zou het verhaal dan rond zijn.

'Natuurlijk volgen we de huidige ontwikkelingen rond Mick Schumacher', vertelt directeur Mirco Markfort bij Speedweek. 'Nu is er een bevestiging van Ferrari dat hij dit jaar weer een trainingsopdracht zou moeten krijgen.' Volgens Markfort zou het een 'ongelooflijk emotioneel' verhaal zijn als dit zou gebeuren op de Nürnburgring.

'Ons circuit was de 'huiskamer' van zijn vader', vertelt hij. 'Hij kreeg hier ook zijn eigen sector, de Michael-Schumacher-S.' Michael Schumacher won vier keer een Grand Prix op de Nürburgring, waarvan de laatste in 2006.

Geen Formule 2 op Nürnburgring

Mick Schumacher staat op het punt naar de koningsklasse te verhuizen. Zes races voor het einde van het seizoen staat hij bovenaan in het algemeen klassement van de Formule 2. De Formule 2 zal echter niet rijden op de Nürburgring. De enige kans voor Schumacher om er te rijden dit seizoen is dus in een mogelijke vrije training voor de Formule 1.

Het ziet er naar uit dat er tijdens het Grand Prix-weekend in Duitsland fans aanwezig mogen zijn. Afgelopen weekend mochten er 2500 fans per racedag naar de tribunes van de DTM op de Nürburgring. Dat maakt het zeer waarschijnlijk dat er ook fans worden toegelaten bij de Formule 1. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws