Albers: 'Bij Verstappen krijgt het materiaal iets meer op z'n flikker' Formule 1

Albers: 'Bij Verstappen krijgt het materiaal iets meer op z'n flikker'

Door Christian Moerman 15 september 2020 | 16:03


Christijan Albers is van mening dat Honda geen slechte motoren maakt. Volgens de voormalig Formule 1-coureur, die inmiddels wekelijks de sport analyseert voor De Telegraaf, heeft de Red Bull Racing-coureur gewoon pech en kan deze pech specifiek Verstappen treffen omdat hij het maximale vraagt van het materiaal.

'Er zitten zoveel sensoren in. De inspuit van de benzine, de temperatuur, de temperatuur van de uitlaat; daar zit zoveel elektronica in, pech zit in een klein hoekje', zo begint Albers over de uitvalbeurt van de Nederlander tijdens de Grand Prix van Toscane. 

Verstappen kende de tweede uitvalbeurt in twee weken tijd, allebei de keren ingeleid door de Japanse motorfabrikant. Toch blijft Albers positief: 'Ik vind dat Honda wel gewoon goede motoren maakt en ik vind ze ook betrouwbaar. Je ziet dat Gasly ook in Monza kon winnen. Weliswaar met een beetje geluk, maar de motor houdt het wel gewoon uit.'

Albers noemt nog twee voorbeelden: 'Alexander Albon kwam in Mugello ook op snelheid langs Daniel Ricciardo en Max behaalde P3 tijdens de kwalificatie. De snelheid zit er natuurlijk wel gewoon in.' De betrouwbaarheid en het vermogen van de Honda-motor zijn volgens de oud Spyker-rijder het probleem niet.

Verstappen vraagt veel van het materiaal

Waar ligt het probleem dan wél? Misschien wel bij de Limburger zelf: 'Je hebt één coureur die toch meer naar het maximale rijdt, dat is Max. En de andere coureur iets minder, daar kan het ook aan liggen hè, dat het materiaal gewoon iets meer op z'n flikker krijgt. Je ziet nu dat Max gewoon drie keer echt dikke pech heeft gehad.'

En dan heeft Verstappen ook nog eens de pech dat hij het op moet nemen tegen een ongenaakbaar Mercedes: 'Die hebben het beter voor elkaar, maar dat hadden ze aan het begin van het jaar ook al met de basis van de auto. Red Bull moest weer vanaf nul opnieuw beginnen en dat gat dichten, terwijl Mercedes enkel aan moest passen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 4 Reacties

Tags:

Reacties

MokumX
16 Sep 2020 om 20:26
Quote van maykl_karmen
Precies dat is dus wat ik ook bedoel. Hij gaat te agressief met zijn materiaal om

Dus moet ie maar als een bejaard omaatje weer gaan rijden, zoals hij het zelf zou omschrijven

MastorPaldonado
16 Sep 2020 om 11:24
Quote van maykl_karmen
Precies dat is dus wat ik ook bedoel. Hij gaat te agressief met zijn materiaal om

Maar is toch ook logisch als je de limieten meer opzoekt t.o.v. Albon?

Brok5
16 Sep 2020 om 10:35
Quote van maykl_karmen
Precies dat is dus wat ik ook bedoel. Hij gaat te agressief met zijn materiaal om

Dus in de opwarmronde was hij te agressief? Man man, een raceauto mag een rondje over een stuk weg wel overleven....

maykl_karmen
16 Sep 2020 om 07:41

Precies dat is dus wat ik ook bedoel. Hij gaat te agressief met zijn materiaal om

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws