Chaos bij verkoop tickets GP Turkije, maar wel al 10.000 stoeltjes bezet Formule 1

Chaos bij verkoop tickets GP Turkije, maar wel al 10.000 stoeltjes bezet

Door Maurits Kappetijn 15 september 2020 | 17:25


Voor veel Formule 1-fans in Zuid-Oost Europa was dinsdagochtend erg spannend: De kaarten voor de Grand Prix van Turkije gingen in de verkoop. De stormloop op de spotgoedkope tickets viel echter voor duizenden mensen in het water, omdat verkoopsite Biletix het aantal bezoekers op de website niet aankon.

Sinds jaren wordt er weer een race in Istanboel gehouden en in combinatie met het feit dat de kaartjes daarvoor heel goedkoop zijn, waren veel fans er als de kippen bij. Op Twitter werd druk gepraat over de tickets, de verkoop en de Grand Prix, voor de verkoop überhaupt al begon. Al voor zo'n 80 Turkse Lira (zo'n 9 euro, red.) gingen de goedkoopste tickets de deur uit en dat zorgde voor een grote online opstopping.

Om 11:00 Nederlandse tijd ging de kaartverkoop van start, maar al vroeg in de ochtend leek Biletix, de Turkse variant van Ticketmaster, onbereikbaar. Fans klaagden massaal op sociale media, maar toch werd de verkoop doorgezet. Enkelen kwamen door de lange wachttijden heen, maar voor de meeste fans was dit niet weggelegd. 'Ik zit in een WhatsApp-groep met 150 mensen die het allemaal geprobeerd hebben, slechts twee van hen is het gelukt', schrijft een boze Turkse fan op Twitter. 

Organisatie stopt verkoop, trekt kortingen in en hervat verkoop weer

Tot overmaat van ramp werd de verkoop om 1 uur 's middags stopgezet, meldt onder andere de Turkse tak van Motorsport.com. De organisatie van de Grand Prix laat weten dat er wel veel tickets zijn verkocht, ondanks de lange wachtrijen en de overladen internetpagina's. 'We hebben zo'n 10.000 tickets mogen verkopen, maar nu hebben we besloten om de verkoop tijdelijk stil te zetten. Ook kunnen wij melden dat de rest van de tickets die hierna zullen worden verkocht, geen korting meer zullen hebben.'

Op veel tickets werd tot wel 50% korting gegeven in de eerste 24 uur van de verkoop, maar de organisatie heeft die korting dus al na enkele uren afgeschaft. Inmiddels is de verkoop op Biletix wel weer hervat en kunnen de fans zich storten op de laatste paar kaarten voor het evenement op het Istanbul Intercity Park Circuit. Op de sociale media uiten fans die geen kaartje hebben gekregen hun woede. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws