Doornbos veroordeelt motorproblemen Red Bull: 'Pijnlijk en onacceptabel' Formule 1

Doornbos veroordeelt motorproblemen Red Bull: 'Pijnlijk en onacceptabel'

Door Maurits Kappetijn 15 september 2020 | 18:00


Robert Doornbos zag een dubbel weekend voor Red Bull Racing bij de Toscaanse Grand Prix. De voormalig coureur annex F1-analist stelt dat de motorproblemen van Max Verstappen het team de das om deden, alhoewel de auto van Albon tegen het einde van de race erg snel was.

'Ik vind het wel erg opvallend dat sinds de introductie van de nieuwe motorregels, waar juist Red Bull Racing zich hard voor heeft gemaakt, er issues zijn', stelt Doornbos in zijn wekelijkse column. 'Honda heeft er blijkbaar toch een probleem mee. In ieder geval hebben ze nu twee motorproblemen gehad in twee weken tijd. Er zal vast nog wel iets over naar buiten komen de komende weken, maar het is gewoon pijnlijk en onacceptabel.'

Complimenten voor RB16 en Albon, ondanks Honda-gehaper

Toch geeft de laatste stint van Alexander Albon, die P3 wist te verzilveren, hoop. De Thaise teamgenoot van Max Verstappen bleek heel snel aan het einde van de race en kwam zelfs even in de buurt van Valtteri Bottas. Volgens Doornbos geeft dat de burger moed.

'De Red Bull lijkt toch op lege brandstoftanks en de rode band goed. Je ziet echt dat de RB16 tegen het einde van de race onder die omstandigheden goed tot zijn recht komt. Albons tempo lijkt goed en als je dan zijn inhaalactie op Daniel Ricciardo ziet, kun je wel stellen dat hij echt laat kan remmen. Hij heeft terecht zijn eerste podium in de Formule 1 gehaald.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws