Van der Garde: 'Snap wel dat Verstappen goed over de zeik is' Formule 1

Van der Garde: 'Snap wel dat Verstappen goed over de zeik is'

Door Christian Moerman 16 september 2020 | 08:32


Giedo van der Garde begrijpt de frustratie bij Max Verstappen. De Nederlander kende in Toscane zijn tweede uitvalbeurt in twee weken en is daarmee een flink aantal punten misgelopen. Van der Garde denkt dat Honda op betrouwbaarheid ingeleverd heeft afgelopen winter.

'Het is gewoon shit. Ik snap dat hij goed over de zeik is, zoiets mag natuurlijk niet gebeuren', laat de Nederlandse autocoureur weten in gesprek met Motorsport. In totaal is het de derde DNF van de Limburger dit seizoen, alle drie de keren moest hij de bolide vroegtijdig parkeren wegens problemen met de Honda-motor.

Van der Garde analyseert de situatie bij Honda en komt tot de conclusie dat de Japanners in de zoektocht naar meer vermogen op betrouwbaarheid ingeleverd hebben: 'Ik zou niet weten wat anders de oorzaak zou kunnen zijn. Honda heeft echt wel progressie gemaakt.'

Honda maakt stappen

'Ze hebben meer vermogen dan vorig jaar, dat is duidelijk te zien', weet hij. De overwinning van Pierre Gasly op Monza is hier een voorbeeld van en ook was het gat van Verstappen naar het Mercedes-duo op Spa minder groot dan verwacht. 'Alleen de betrouwbaarheid is niet werelds', concludeert Van der Garde. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws