Renault: 'In een direct gevecht waren we niet sneller dan Red Bull' Formule 1

Renault: 'In een direct gevecht waren we niet sneller dan Red Bull'

Door Christian Moerman 16 september 2020 | 10:13


Alan Permane, de sportief directeur van Renault, denkt dat zijn team zich aan het oprichten is na een moeizame seizoensstart. De sterkere vorm van de renstal uit Enstone stond toe dat Daniel Ricciardo gedurende de Grand Prix van Toscane lang een podiumplek in het vizier hield.

'Daniel reed uitstekend. Met zijn snelheid zat het goed en hij wist de andere coureurs uit zijn DRS te houden', laat de Britse Formule 1-expert weten in gesprek met AS. 'Met behulp van de informatie van de vrije trainingen konden we de snelheid goed reguleren.'

Naarmate de race verstreek leek de podiumplek voor de Australiër, die teambaas Cyril Abiteboul tevens een tatoeage op zou leveren, dichterbij te komen. Na de tweede rode vlag kon Ricciardo Red Bull's Alexander Albon echter niet van zich afslaan.

Permane verklaart: 'In een direct gevecht waren we echter niet sneller dan Red Bull Racing. Dat is namelijk wat die laatste paar ronden waren; een direct gevecht.' In de slotfase van de race passeerde de Thai de voormalig Red Bull-coureur om zijn eerste podiumklassering ooit te behalen.

Renault tevreden ondanks mislopen podium

Hoewel het podium misgelopen werd door Ricciardo, neemt Permane voornamelijk positieven mee uit Mugello: 'We moeten ons richten op de voorsprong die we (na ingehaald te zijn door Albon, red.) wisten te behouden ten opzichte van Sergio Perez', Ricciardo wist zijn Mexicaanse concurrent op ongeveer vijf seconden achterstand te houden.

De Renault-man blijft echter ook realistisch: 'Zonde dat we dat podium niet hebben kunnen bereiken, maar we kunnen de strijd met Mercedes en Red Bull simpelweg nog niet aan. We racen 's weekends wel tegen McLaren, Racing Point en Ferrari, die we deze keer met een mooie marge wisten te verschalken.' (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws