Marko zoekt naar antwoorden: 'Er wordt nu met andere Honda-ingenieurs gewerkt' Formule 1

Marko zoekt naar antwoorden: 'Er wordt nu met andere Honda-ingenieurs gewerkt'

Door Christian Moerman 16 september 2020 | 11:25


Na de tweede uitvalbeurt in twee weken tijd voor Max Verstappen, ligt Honda onder vuur. Terwijl de Japanners veel kritiek te verduren krijgen, blijft Helmut Marko kalm en zoekt hij naar verklaringen. Daarnaast gaat de Red Bull Racing-adviseur dieper in op de toekomst van Honda in de sport.

'Honda heeft vooruitgang geboekt, maar qua elektrisch vermogen voert Mercedes nog steeds de boventoon. Daar moeten we nu iets aan doen', zo opent de Oostenrijker tegenover Auto BildMarko suggereert dat Honda op motorvermogen het gat al gedicht heeft.

Volgens Giedo van der Garde heeft deze zoektocht naar meer vermogen Honda betrouwbaarheid gekost. Marko heeft een andere verklaring: 'Er wordt nu met andere ingenieurs gewerkt. Misschien dat daar de motorproblemen van Verstappen mee te verklaren zijn.'

Verstappen met ontsnappingsclausule

Verstappen ligt in principe tot en met 2023 vast bij de Oostenrijkse renstal maar kan weg wanneer sterke prestaties van Honda uitblijven. Zo zou de motorfabrikant, die werkzaam is vanuit Sakura, binnen drie tienden van de motor van Mercedes moeten komen op vermogen.

Marko weet dat het nu of nooit is voor Honda, met name omdat de onvrede en frustratie bij de stercoureur van Red Bull van het beeld spatte in Mugello: 'Verstappen heeft een vast contract maar wij móéten hem een competitieve motor geven, daar zijn wij ons van bewust.'

'Begin oktober beslist Honda over haar toekomst in de Formule 1', weet Marko. Voorlopig laten ze in het midden of ze ook na 2021 de samenwerking met de Oostenrijkse partners voort willen zetten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws