Wolff: 'Vertrek van Vettel had de sport heel veel kijkers gekost' Formule 1

Wolff: 'Vertrek van Vettel had de sport heel veel kijkers gekost'

Door Christian Moerman 16 september 2020 | 13:44


Toto Wolff is tevreden met de overstap van Sebastian Vettel naar Aston Martin. Naast zijn eigen motieven, denkt hij dat een vertrek van de viervoudig wereldkampioen de sport veel kijkers zou hebben gekost in Duitsland.

'Ik heb een aandeel in Aston Martin. Vanuit dat perspectief is het natuurlijk goed nieuws', zo opent Wolff via Motorsport-Total over de langverwachte transfer van de Heppenheimer naar de Britse renstal.

Maar niet alleen voor Wolff zelf is het goed: 'Als hij de Formule 1 daadwerkelijk had verlaten, had Duitsland heel veel toeschouwers verloren. Daarom is het belangrijk dat Vettel, die nu op de top van zijn carrière zit, niet uit de sport stapt.'

Vettel met ervaring

Voor Aston Martin betekent de komst van de Ferrari-coureur dat ze iemand in de auto hebben zitten die jaren op topniveau gepresteerd heeft: 'Hij neemt een enorme hoeveelheid kennis mee naar Aston Martin', benadrukt Wolff. (Foto: Ferrari F1 Team)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

MokumX
18 Sep 2020 om 00:16

In de beginjaren bij Ferrari begon bij hem de frustratie toe te nemen vanwege een sterker deelnemersveld en teamgenoot, Hamilton was gelijkwaardig zoniet beter, en op den duur, na de torpedoacties van Kvyat en de rijderswissel bij Red Bull met Verstappen werd het voor hem mentaal gewoon te veel om het professioneel op het circuit en in de pits op te lossen en de zaak in zijn voordeel om te buigen. Ferrari kwam daarna ook nog eens in een neerwaartse spiraal terecht en hij heeft binnen het team niet de juiste mensen om zich heen gehad, vanaf de teambaas tot aan de technical engineers toe, om de boel weer op de rails te krijgen. Motivatie en zelfvertrouwen krijgen het op die manier zwaar te verduren. Maar Vettel heeft het echt wel in zich om weer mee te doen en met Hamilton en Verstappen te strijden en een gooi te doen naar een wereldtitel.

maykl_karmen
16 Sep 2020 om 21:40

Ik zag hem liever vertrekken, zonder defuse zal het nooit meer wat worden.

Brok5
16 Sep 2020 om 14:25

Eens, blijft één van de beste coureurs op de grid. Kan me weinig betere coureurs voor de geest halen nu ondanks zijn slechte jaren.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws