'Rijden voor Ferrari alsof je continu je hoofd ramt tegen de mooiste muur die er is' Formule 1

'Rijden voor Ferrari alsof je continu je hoofd ramt tegen de mooiste muur die er is'

Door Christian Moerman 16 september 2020 | 16:25


Voor de duizendste race van Ferrari heeft L'Equipe de meningen van enkele van haar grootste coureurs op een rijtje gezet. Het blijkt dat de voormalig Ferrari-coureurs het als een unieke ervaring zien, maar dat de problemen die de renstal soms kent net zo uniek zijn.

De Franse krant trapt af met huidige Ferrari-coureur en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel: 'Mijn liefde voor Ferrari zal altijd blijven. Maar ik ben niet gekomen voor een paar overwinningen. Ik wilde de wereldtitel behalen. Jammer dat dat nooit gelukt is.'

Alain Prost, tevens een viervoudig wereldkampioen, wist het bij het team uit Maranello ook niet bol te werken: 'Werkzaam zijn voor Ferrari is op zich al motiverend, maar bij Ferrari hangt er een soort manische stemming. De crisis bij Ferrari is chronisch, als je wint is het alleen een crisis van optimisme.'

Oude legenden over Ferrari

Er worden ook nog even oeroude citaten van stal gehaald van Phil Hill. De enkelvoudig wereldkampioen uit Amerika won de titel in het rood in 1961. 'Rijden voor Ferrari is alsof je continu je hoofd tegen een muur ramt, maar het is wel de mooiste muur die er is', merkte hij op.

Ten slotte worden ook de woorden van Formule 1-legende Niki Lauda aangehaald: 'Ferrari is een uniek team, maar dat maakt de problemen van Ferrari ook uniek.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws