Sainz: 'Renault kostte het drie jaar en Honda kende opstartproblemen' Formule 1

Sainz: 'Renault kostte het drie jaar en Honda kende opstartproblemen'

Door Christian Moerman 16 september 2020 | 17:03


Carlos Sainz vreest dat de ontwikkeling van de Ferrari-motor lang gaat duren. De Spanjaard, die volgend jaar uit zal komen voor de Italiaanse renstal, verwacht echter wel dat het team de kracht heeft om snel te herstellen van de vormdip waarin ze momenteel verkeren.

'Natuurlijk is Ferrari's snelheid niet zo goed als eerst, zij zullen daar meer van balen dan wie dan ook', zo opent de McLaren-coureur in gesprek met L'Equipe. Na een teleurstellende winterstop is het team uit Maranello teruggevallen, de Ferrari is dit jaar zelden sneller dan de MCL35 waar Sainz momenteel in rijdt.

Met name op motorvermogen komt de SF1000 serieus tekort. Daar zit in de nabije toekomst nog wel een pijnpuntje, voorspelt Sainz: 'Ze hebben een enorme stap nodig wat de motor betreft en ik weet hoe moeilijk dat is. Renault kostte het drie jaar en Honda kende ook opstartproblemen.'

Toch ziet Sainz de toekomst rooskleurig in en spreekt hij zijn vertrouwen uit: 'Alles loopt echter vliegensvlug in de Formule 1 en als er één team is dat de infrastructuur, middelen en testfaciliteiten heeft om snel progressie te maken, is dat Ferrari wel.'

Brawn verwacht twijfelende Sainz

Formule 1-topman Ross Brawn denkt dat Sainz zijn keuze wellicht aan het heroverwegen is: 'Die transfer lijkt nu ineens niet zo'n droom meer. Het is onvermijdelijk dat Sainz nerveus is over wat hem volgend jaar te wachten staat.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws