Brown: 'Verkoop van McLaren-fabriek een goede zet' Formule 1

Brown: 'Verkoop van McLaren-fabriek een goede zet'

Door Merijn Kramer 16 september 2020 | 18:57


McLaren teambaas Zak Brown denkt dat het automerk er goed aan doet om het gebouw in de verkoop te zetten. McLaren doet dat overigens met een zogenoemde 'sell-and-lease back' constructie, wat betekent dat zij het gebouw na de verkoop zullen huren van de nieuwe eigenaar.

Daarmee verlaat het automerk het herkenbare gebouw dus niet. Het was volgens Brown overigens wel een geplande stap voor het bedrijf. 'Ik denk dat er geen enkel groot bedrijf is dat zijn gebouw in eigen bezit heeft, bijna elk bedrijf huurt', vertelt Brown aan formel1.de. 'Het is qua investering namelijk helemaal niet productief om een gebouw in eigen beheer te hebben.'

'Daarom gaan we het aan iemand verkopen en vervolgens sluiten we een extreem lange huurovereenkomst met de nieuwe eigenaar. Het geld dat we vervolgens verdienen aan de verkoop gaan we gebruiken om in ons eigen bedrijf te investeren', gaat Brown verder.

'McLaren is geen onroerend goed-onderneming'

De teambaas vertelt verder dat het daarom een wijze beslissing is. Het bedrijf kreeg namelijk de nodige klappen te verduren door de coronacrisis. 'Dat kostte direct veel geld', vertelt Brown verder. Daardoor kon wel een nieuwe CEO worden geïnstalleerd, die direct schoon schip maakte met de verkoop van het gebouw dat McLaren heeft.

Maar er zijn geen zorgen op economisch gebied. 'Wat betreft cash-flow doen we het als bedrijf goed. In de toekomst willen we investeren in de juiste gebieden, zodat onze bedrijven kunnen groeien. Zo worden wij met zijn allen een stuk sterker.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws