F1 Kijktip | Wall of Champions slaat genadeloos hard toe tijdens Canadese GP Formule 1

F1 Kijktip | Wall of Champions slaat genadeloos hard toe tijdens Canadese GP

Door Gino Haverkamp 18 september 2020 | 17:00


Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elke vrijdag een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Met deze week zeldzaam beeldmateriaal van de Canadese Grand Prix van 1999, die vandaag de dag ook wel bekend staat als de race van The Wall of Champions. Het is één van de weinige samenvattingen op internet van een oudere Formule 1-race mét live-commentaar van Olav Mol.

Wall of Champions geboren in 1999

De Wall of Champions, zoals de muur langs de laatste bocht op het Circuit Gilles Villeneuve steevast genoemd wordt, dankt haar naam aan een reeks incidenten tijdens de 1999-editie van de Grand Prix van Canada. Tijdens die race vielen Ricardo Zonta, Damon Hill, Jacques Villeneuve en raceleider Michael Schumacher uit nadat ze alle vier op verschillende momenten de muur kusten. De drie laatstgenoemden waren toen al wereldkampioenen en zodoende ontstond de befaamde bijnaam voor de muur.

Los van dat zat de race boordevol actie met onder meer een startcrash van Jean Alesi, een harde klapper van Heinz-Harald Frentzen en David Coulthard die de regels niet zo nauw nam. De race, die werd gewonnen door Mika Häkkinen, is daarmee de kijktip van deze week. (foto: screenshot uit de video)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws