Bleekemolen: 'Jos ging toen helemaal los op het team' Formule 1

Bleekemolen: 'Jos ging toen helemaal los op het team'

Door Christian Moerman 18 september 2020 | 12:14


Jeroen Bleekemolen heeft samen met Jos Verstappen meegedaan aan de 24 uur van Le Mans. In 2008 wonnen zij de endurance race in de LMP2-klasse en Bleekemolen kijkt nu terug op hoe het is om samen te werken met de voormalig Formule 1-coureur.

Vroeger straalde de passie er bij Verstappen al vanaf op de Formule 1-circuits, als ondersteuning van zoontje Max Verstappen is hij tevens zo gepassioneerd. Bleekemolen beaamt de strijdlust van de oud Benetton-rijder bij Formule1.nl: 'Jos is geen standaard iemand, het is een apart type. Een vechter.'

Als de zaken niet lopen zoals afgesproken, dan liet Verstappen ook duidelijk merken dat hij het er niet mee eens was. Zo was er bijvoorbeeld afgesproken dat Bleekemolen de kwalificatie zou rijden en dat Verstappen de 24 uur van Le Mans aan zou mogen vangen.

Verstappen boos op het team

Van deze afspraak week het team op het laatste moment af, tot grote onvrede van Verstappen. Bleekemolen biedt inzicht in hoe dit conflict verlopen is: 'Hij wilde vlak voor de race toen nog vertrekken. Hij had afspraken gemaakt in de winter dat hij de race zou starten.' 

Het gevolg was een geïrriteerde Verstappen die verhaal ging halen bij het team. Bleekemolen nam hij echter niets kwalijk, meldt Bleekemolen zelf: 'Toen ging hij helemaal los op het team maar zei ook tegen mij: 'Dit heeft niets met jou te maken, ik heb dit afgesproken met het team.'' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws