Albon over zijn nieuwe bijnaam: 'Dat is een Red Bull dingetje' Formule 1

Albon over zijn nieuwe bijnaam: 'Dat is een Red Bull dingetje'

Door Marnik Kok 18 september 2020 | 09:05


Alexander Albon beoordeelt zijn nieuwe bijnaam Mr Round The Outside, die hij kreeg na de Toscaanse Grand Prix. De Red Bull Racing-coureur verdiende zijn bijnaam aan de vele inhaalacties buitenom, maar vindt dit nog niet per se zijn specialiteit.

'Het is meer een Red Bull dingetje', verklaart de Thaise Brit aan Formula1. Binnen of buitenom inhalen maakt hem niets uit: 'Maar de auto is zo goed op de remmen dat deze manier het beste werkt. Ik moet ook zeggen dat de circuits perfect zijn voor dit soort inhaalacties.'

'Meneer buitenom' kreeg zijn bijnaam na de inhaalacties op Sergio Pérez en Daniel Ricciardo, wie hij logischerwijs via de buitenkant van de bocht inhaalde. Uiteindelijk leidden deze inhaalacties tot het eerste podium van Albon in de Formule 1.

Albon: 'De binnenkant was ook prima geweest'

Veel waarde hecht Albon niet aan zijn nieuwe bijnaam. 'Het klinkt een beetje als een dansje', moet hij dan ook toegeven. 'Als de binnenkant vrij was, dan had ik daar gewoon ingehaald. Maar ja, mensen verdedigen tijdens het racen, dus dan moet je wel buitenom.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws