Massa geeft een trap na aan Vettel: 'Zijn tijd bij Ferrari is om' Formule 1

Massa geeft een trap na aan Vettel: 'Zijn tijd bij Ferrari is om'

Door Christian Moerman 18 september 2020 | 09:57


Felipe Massa denkt dat Ferrari er goed aan gedaan heeft Sebastian Vettel's contract niet te verlengen. Volgens de oud Ferrari-coureur heeft de Heppenheimer zijn beste tijd wel gehad. In Carlos Sainz ziet hij dan ook een uitstekende vervanger.

'Niemand wil Ferrari in deze problemen zien. Het is een uitzonderlijk team dat zonder twijfel anders werkt dan de rest van de renstallen. Ferrari voelt als een soort religie', laat de elfvoudig Grand Prix-winnaar weten in gesprek met het Braziliaanse Globo.

Ferrari heeft aan het begin van het seizoen al besloten om Vettel te laten gaan. Gezien de vorm waar hij in 2020 in verkeert, denkt Massa dat dit lang zo'n slechte keuze nog niet was: 'Vettel's tijd bij Ferrari is om.'

'Dit is inmiddels zó duidelijk in de resultaten dat het lijkt alsof Ferrari de juiste keuze heeft gemaakt door zijn contract niet te verlengen', aldus het vonnis van de Braziliaan, die jaren op de grid te vinden was naast de Duitser.

Massa voorstander van Sainz

In Vettel's Spaanse vervanger, Sainz, ziet Massa wel toekomst: 'Sainz is een goede coureur. Hij is jong en heeft veel potentie, hij kan nog veel groeien. Natuurlijk moeten ze in de nabije toekomst wel een competitieve bolide ontwikkelen. Ik hoop voor Sainz en Ferrari dat dit ze lukt.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws