Wie rijdt in 2021 voor Haas? 'We hebben keuze uit 10 coureurs' Formule 1

Wie rijdt in 2021 voor Haas? 'We hebben keuze uit 10 coureurs'

Door Harry Verolme 18 september 2020 | 19:50


Met twaalf coureurs zeker van hun baan zijn meer dan de helft van de Formule 1-zetels vergeven voor het seizoen van 2021. Het F1-team van Haas behoort daarmee tot de minderheid, daar het nog niet heeft besloten wie er volgend jaar in de VF-21 mogen rijden. Guenther Steiner maakt zich echter geen zorgen over de kwestie.

In de ogen van Steiner, die de rol van teambaas al sinds de oprichting van de Amerikaanse renstal op zich neemt, is er geen reden om haast te hebben met het nemen van een besluit. De geboren Italiaan legt uit dat er een overvloed is aan opties. 'Het aanbod wordt met de dag groter. Wij overwegen iedereen die op de markt komt, daarna kijken we wat we precies willen.'

Als nieuwste F1-team op de huidige grid gaf Haas tot dusver de voorkeur aan continuïteit. Sinds de oprichting van het team in 2016 zijn slechts drie coureurs, Romain Grosjean, Kevin Magnussen en Esteban Gutierrez, voor het team uitgekomen. Voor de toekomst kan dat wel eens veranderen, vooral omdat de banden met motorleverancier Ferrari sterker worden.

Dit baant de weg vrij voor een juniorcoureur uit het opleidingsprogramma van Ferrari. 'Wij moeten onszelf de vraag stellen wat we willen. Is dat een ervaren coureur, of juist een jonge rijder. Of wordt het een mix? Alles is mogelijk', verklaart Steiner. Huidig Formule 2-klassementsleider Mick Schumacher lijkt op weg naar Alfa Romeo, wat betekent dat ofwel Callum Ilott of Robert Shwartzman in de running zijn voor een Haas-stoeltje.

Steiner geheimzinnig over opties

Desondanks wil Steiner zijn kaarten nog niet op tafel leggen. De voormalig Jaguar-man blijft geheimzinnig over wie er volgend jaar voor het team uit zullen komen. 'Het aanbod dat er momenteel is, is waanzinnig. Dat is de reden dat ik zo kalm ben, want we hebben wel tien potentiële mensen die we aan kunnen trekken. Twee daarvan rijden al voor ons, de andere twee kun je waarschijnlijk wel bedenken.'

Hoewel niet duidelijk is op welke coureurs Steiner precies doelt, zijn er verschillende kandidaten die volgend jaar mogelijk voor Haas uit kunnen komen. Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi is daar een van, evenals de recentelijk door Racing Point ontslagen Sergio Perez alsmede Nico Hülkenberg, die de Mexicaan eerder dit jaar nog verving bij de twee F1-races op Silverstone en eveneens naarstig op zoek is naar een werkgever.

Dat Steiner op korte termijn geen beslissing zal maken over zijn rijdersduo van 2021, blijkt wel uit de volgende opmerking. 'Het is in mijn voordeel dat er nog niet zoveel stoeltjes over zijn voor komend seizoen. Dit terwijl er juist veel coureurs beschikbaar zijn. We hoeven eigenlijk alleen maar de knoop door te hakken.' (Foto: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws