Vettel pleit voor grindbakken: 'Fouten moeten afgestraft worden' Formule 1

Vettel pleit voor grindbakken: 'Fouten moeten afgestraft worden'

Door Harry Verolme 18 september 2020 | 21:47


Sebastian Vettel kan de hoeveelheid circuits met grindbakken die de Formule 1 recent heeft bezocht wel waarderen. De Ferrari-coureur, die erom bekendstaat een voorliefde te hebben voor de meer old-school aanpak van het racen, hoopt dat het andere circuits inspireert om de lange uitloopstroken gedag te zeggen.

Bij de Grand Prix van Toscane op Mugello gingen verschillende coureurs nat na het overschrijden van de grens, met in het geval van Lando Norris bijvoorbeeld een crash als gevolg. Vettel heeft weinig op tegen de trend. 'Fouten moeten afgestraft worden, dat vinden wij als coureurs. Dat maakt alles makkelijker. Maar we moeten voorzichtig overwegen wat per situatie de beste oplossing is: asfalt of grind', zo wordt hij geciteerd door Speedweek.

'Er is ook een andere oplossing: dan heb je de racebaan, daarbuiten een strook grind en daarna weer wat asfalt. Op die manier kun je er zeker van zijn dat er geen voordeel wordt gehaald bij een fout', stelt Vettel. 'Maar enkel asfalt, dat ontneemt alle mate van karakter van een circuit en maakt het simpelweg te makkelijk voor coureurs.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws