Coronel haalt uit naar omstreden Ferrari-motor: 'Zij zijn toen verwend geraakt' Formule 1

Coronel haalt uit naar omstreden Ferrari-motor: 'Zij zijn toen verwend geraakt'

Door Rick Pasker 19 september 2020 | 17:40


Ferrari zit momenteel in zwaar weer en zal flink aan de bak moeten om een competitieve auto voor 2021 het circuit op te krijgen. Dat is in het verleden nog wel eens anders geweest voor de Scuderia. Tom Coronel geeft twee oorzaken waardoor het momenteel niet lukt voor de Italiaanse renstal.

'Ten eerste probeert iedereen alles op de limiet te doen, maar zij zijn verwend geraakt door iets te doen wat wel of niet mocht. Dan ga je de focus op andere dingen leggen', begint Coronel tegenover Formule1 Magazine. Het tweede punt heeft te maken met de teambazen. 'Ze moeten een keer stoppen met het aan de kant schuiven van de hoge bazen. Je moet stabiliteit creëren.'

'Natuurlijk hebben ze de afgelopen jaren races gewonnen'

Coronel vervolgt over die stabiliteit: 'Het zit allemaal in de Italiaanse cultuur. Het is één keer anders geweest en dat was toen er met Jean Todt en Ross Brawn geen Italianen de baas waren', herinnert de autocoureur zich. 'Natuurlijk hebben ze de afgelopen jaren races gewonnen, maar ze snakken naar de titel. Maar die zie ik eerlijk gezegd niet snel komen', sluit de Ziggo Sport-analist af. (Foto: Ferrari F1 Media)

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste Formule 1-nieuws? Abonneer je dan op het Nederlandse magazine van Formule 1!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

F1-fan
19 Sep 2020 om 19:42

Todt en Brawn hebben bij Ferrari iets moois neergezet, maar maken nu wel de F1 kapot. Onbegrijpelijke regels en plannen die de dominantie van Mercedes in de kaart spelen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws