Villeneuve blikt vooruit: 'Nieuwe regels zijn er niet om Mercedes te stoppen' Formule 1

Villeneuve blikt vooruit: 'Nieuwe regels zijn er niet om Mercedes te stoppen'

Door Rick Pasker 19 september 2020 | 18:20


Jacques Villeneuve verwacht dat er geen team komt dat op korte termijn Mercedes zou kunnen aanvallen. Volgens de voormalig Formule 1-coureur hebben de nieuwe regels, die ingaan in 2022, geen effect op de dominantie dat Mercedes momenteel kent. Dit zal volgens Villeneuve ook na 2022 gewoon door blijven zetten. 

'Zolang de Formule 1 bij de hybride formule blijft, zal het zowat onmogelijk worden voor de concurrentie om in de buurt van Mercedes te komen', begint Villeneuve in gesprek met het Italiaanse La Stampa. 'Ze hebben momenteel niet alleen de beste auto, maar ook de snelste coureur: Lewis Hamilton.'

'Er is weinig ruimte voor creativiteit'

Villeneuve denkt dat de nieuwe regelgeving weinig effect zal hebben hierop. 'De aankomende veranderingen in de regels zijn er niet om de dominantie van Mercedes te stoppen, maar ze geven wel weinig vrijheid aan de ontwerpers. Er is weinig ruimte voor creativiteit. Wie er op dit moment vooraan het veld rijdt, zal dat ook met de nieuwe regels blijven doen.'

Dat Hamilton de snelste coureur allertijden zou zijn, vindt Villeneuve onzin. 'Naar mijn mening kun je generaties niet vergelijken met elkaar. Als Lewis in een wagen uit de jaren vijftig zou hebben gezeten, was hij ook langzamer geweest dan de coureurs in die tijd. Datzelfde is ook het geval voor de coureurs uit die tijd voor de huidige auto's. Zij zouden dan niet zo snel zijn als Hamilton', sluit Villeneuve af. (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

F1-fan
19 Sep 2020 om 19:36

Jacques heeft een punt. Mercedes heeft de snelste motor en de FIA beperkt binnenkort de testbank. Honda, Renault en Ferrari hebben dan nauwelijks ruimte om Mercedes in te halen. Jammer voor Max, die mijns inziens de beste coureur is maar niet over een snelle auto beschikt. Ook jammer dat de dominantie van Mercedes nog jaren voortgezet kan worden. Tien jaar Mercedes die wint vind ik niet echt spannend om naar te kijken.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws