Kampheus vindt tegenvallend Ferrari 'normaal': 'Altijd al zo geweest' Formule 1

Kampheus vindt tegenvallend Ferrari 'normaal': 'Altijd al zo geweest'

Door Maurits Kappetijn 20 september 2020 | 08:49


Valt Ferrari echt zo tegen, of zijn we gewend aan een verkeerd beeld? Rob Kamphues en Allard Kalff zijn van mening dat men een te hoog verwachtingspatroon heeft van het team uit Maranello. Het team doet het dit jaar slecht, maar zou niet van haar historische vorm afwijken.

In gesprek met Formule1.nl gaan de twee Nederlandse Formule 1-presentatoren in op de situatie bij Ferrari. De afgelopen jaren waren sterk van het rode team, totdat men een mogelijk illegaal systeem vond in de Italiaanse motoren. Sinds de start van het nieuwe seizoen zijn Sebastian Vettel en Charles Leclerc plots laagvliegers. 

'Ik denk dat dit de 'normale staat' is', zegt Kamphues. 'Soms komt er een fenomeen langs zoals een Niki Lauda of Michael Schumacher, die het bedrijf uit het moeras trekt door de organisatie op scherp te zetten. Het verbaast me. Dat iedereen denkt dat Ferrari een topteam is dat de weg is kwijtgeraakt. Maar ik ben opgegroeid in de jaren '70. Toen was Ferrari een team dat meestal de weg kwijt was en die af en toe terug vond.'

Volgens Kalff is er echter meer nodig dan een superster die alle neuzen de goede kant op zet. 'Ferrari heeft het geprobeerd met Kimi Räikkönen en Fernando Alonso en werd in 2007 kampioen. Räikkönen verdiende het kampioenschap, maar McLaren verloor het met name. Vervolgens kwam Alonso binnen als de verlosser, maar je kan morgen wel Lionel Messi of Cristiano Ronaldo bij NAC Breda neerzetten, maar dan worden ze geen landskampioen. Je hebt meer nodig dan dat', aldus de RTL GP-presentator. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws