'Fittipaldi kampt opnieuw met grote miljoenenschuld, straf lonkt' Formule 1

'Fittipaldi kampt opnieuw met grote miljoenenschuld, straf lonkt'

Door Maurits Kappetijn 20 september 2020 | 11:43


Emerson Fittipaldi zit opnieuw in de problemen. De legendarische Formule 1-coureur, die twee wereldkampioenschappen achter zijn naam heeft, heeft naar verluidt opnieuw een grote schuldeis aan zijn broek van zo'n 8,5 miljoen euro. Het is de derde keer dat de Braziliaan in zwaar weer verkeert.

Volgens verschillende Braziliaanse media gaat het voor de derde keer financieel mis bij Fittipaldi. In 1982 moest Fittipaldi na financiële problemen zijn Formule 1-team verkopen, waarna er in 2016 opnieuw problemen voordeden. Het Braziliaanse gerechtshof legde vier jaar geleden beslag op veel bezittingen, waaronder verschillende trofeeën en oude Formule 1-auto's.

Fittipaldi ontkent schuldeisen

Waarom de Indy 500-winnaar opnieuw in de problemen zit, is niet bekend. Volgens verschillende media zouden er zo'n 142 schuldeisers aan zijn broek zitten, veelal uit Brazilië en Amerika, meldt ook Speedweek. Zelf laat Fittipaldi via zijn advocaten weten onschuldig te zijn, maar een uitgebreid statement van de veertienvoudig Grand Prix winnaar blijft uit. Inmiddels zouden verschillende partijen, waaronder de Braziliaanse bank Safra, een rechtszaak voorbereiden. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws