'FIA wil hamsteren aan banden leggen' Formule 1

'FIA wil hamsteren aan banden leggen'

Door Gino Haverkamp 20 september 2020 | 18:00


De FIA wil het 'hamsteren' van auto-onderdelen voor 2021 en 2022 aan banden leggen. Zak Brown, CEO van McLaren, bevestigt tegenover Motorsport.com, dat de autosportbond regels wil invoeren om dergelijke zaken tegen te gaan.

In 2021 gaat het budgetplafond in en mogen Formule 1-teams niet meer dan 145 miljoen dollar, omgerekend is dat 122,5 miljoen euro. Derhalve zouden teams dit jaar al zo veel mogelijk onderdelen, die dus bedoeld zijn voor 2021, willen produceren en deze op de plank leggen om volgend jaar pas er gebruik van te maken. Het zogeheten 'hamsteren' dus. In 2020 is er nog geen budgetplafond en door al kosten voor volgend jaar te besparen, kunnen teams het volgende seizoen meer investeren voor 2022, wanneer de technische regelgeving op de schop gaat.

Brown bevestigt dat de FIA hier regels voor wil gaan verzinnen. 'Er zijn inderdaad gesprekken gaande over het aanleggen van voorraden voor volgend seizoen en zo het geld van volgend seizoen doosluizen naar 2022', zegt hij. 'De FIA heeft dat zien aankomen en zit er bovenop. Ze zullen regels opstellen om te voorkomen dat er veel geld voor 2021 gebruikt gaat worden en teams in 2022 een voorsprong hebben.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws