Vettel verkiest Webber boven Ricciardo: 'Dat zorgde voor een mooie strijd' Formule 1

Vettel verkiest Webber boven Ricciardo: 'Dat zorgde voor een mooie strijd'

Door Rick Pasker 21 september 2020 | 08:53


Sebastian Vettel is van mening dat niet Daniel Ricciardo, maar Mark Webber zijn sterkste tegenstander was in zijn Formule 1-carrière. De 33-jarige coureur heeft meerdere tegenstanders gekend in zijn carrière, maar Webber is degene die hem het meeste bij blijft.

'Op dat moment was hij gewoon al wat verder in zijn carrière', legt Vettel zijn keuze uit aan Sky Sports. Toen de Duitser zijn overstap maakte was hij 22 jaar. Webber was op dat moment 33 jaar. 'Hij was wat volwassener dan dat ik was. Dat zorgde voor een mooie strijd binnen het team.' Het ging er wel eens hard aan toe, maar: 'We kunnen nu goed overweg met elkaar', besluit Vettel.

'Dat had te maken met meerdere dingen'

Uiteindelijk kiest Vettel niet voor Ricciardo, de coureur die hem in 2014 versloeg bij Red Bull. 'Dat was een erg kort en tevens moeilijk jaar, maar dat had te maken met meerdere dingen. Ondanks dat, was hij wel gewoon erg sterk als tegenstander', geeft Vettel toe. Daarnaast zal Vettel de stuurkunsten van Kimi Raikkonen ook niet snel meer vergeten. (Foto: Ferrari F1 Media)

 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

f1optimaal
21 Sep 2020 om 11:46

Ik vind overwinning van Vettel in Maleisie niet mooi. Slappe reactie van Vettel na de race.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws