Stroll over kritiek: 'Er zijn altijd mensen die je proberen neer te halen' Formule 1

Stroll over kritiek: 'Er zijn altijd mensen die je proberen neer te halen'

Door David Boorsma 21 september 2020 | 09:59


Racing Point-coureur Lance Stroll zegt dat hij aan het begin van zijn Formule 1-carrière gewoon maar accepteerde dat hij kritiek kreeg. De vader van de Canadees, Lawrence Stroll, financierde zijn voortgang in de juniorcategorieën, waaronder een speciaal Formule 1-testprogramma.

Stroll denkt dat de kritiek op zijn privileges er 'altijd zullen zijn'. 'Ik denk dat het gewoon is zoals het is', vertelt hij in de Podcast van Natalie Pinkham. 'Ik ben al lang geleden tot dat besef gekomen.' Stroll zegt in zijn eigen 'kleine bubbel' te blijven en al het negatieve van buitenaf te blokkeren.

'Als je ergens succesvol in bent zijn er altijd mensen die, als ze door frustraties gaan en jaloers zijn in welke vorm dan ook, je proberen neer te halen', vervolgt de Canadees. 'Dus er zal altijd kritiek van buitenaf zijn. Ik probeer het gewoon positief te houden en te luisteren naar de mensen om me heen.'

Stroll: 'Ik wist dat de media me af zou maken bij fouten'

Stroll zegt al vroeg in zijn eerste jaar bij Williams gerealiseerd te hebben dat elke keer als hij een fout maakte, hij af gemaakt zou worden in de media. 'Maar ook in mijn persoonlijke leven', vertelt de Racing Point-coureur. 'Als ik het goed deed waren veel mensen mijn beste vriend, maar als ik een fout maakte kwam de haat weer terug.'

'Ook op sociale media zou het stil worden als ik het goed doe', zegt Stroll. 'Alle kritiek zou dan verdwijnen, maar als ik het dan weer slecht zou doen, zou het allemaal terugkomen. Om eerlijk te zijn moet ik er om lachen, want als je er niet om lacht is het om van te huilen.' (Foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws