Symonds steunt FIA: 'F1 heeft geen drama nodig door kapotte banden' Formule 1

Symonds steunt FIA: 'F1 heeft geen drama nodig door kapotte banden'

Door David Boorsma 21 september 2020 | 11:45


Pat Symonds steunt de zet van de FIA om de neerwaartse druk in 2021 te verminderen. De oud Chief Technical Officer van Williams zegt dat de sport geen drama nodig heeft als gevolg van kapotte banden. Een klapband zorgde er in Silverstone bijna voor dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton in de laatste ronde zijn eerste plek verloor.

De problemen tijdens de Britse Grand Prix resulteerden in een besluit van de FIA om de neerwaartse druk-niveaus voor 2021 verder te verlagen om Pirelli helpen om te gaan met de steeds grotere belastingen van de band. De wijzigingen leveren een totale reductie op van 10 procent.

'Ik denk dat onze eerste zorg is om goed te racen', vertelt Symonds bij Motorsport.com. 'En goed racen vereist dat we veiligheid hebben. Er zijn dus stappen gemaakt, waar we de hele tijd volledig bij betrokken zijn geweest.'

'De auto en de banden zijn een eenheid'

Volgens hoofd technische zaken voor eenzitters, Nikolas Tombazis, mag Pirelli niet de schuld krijgen. Het bedrijf had namelijk niet verwacht dat de 2019-banden drie seizoenen zouden worden gebruikt. 'De auto en de banden zijn een eenheid die samenwerkt', vertelt Tombazis.

'We zullen de banden volgend jaar voor het derde seizoen gebruiken, wat natuurlijk een anomalie is vanwege die COVID-crisis.' Een nieuwe band ontwikkelen zou volgens Tombazis nu 'onpraktisch' zijn. 'In de tussentijd zijn de teams hard aan het werk om de auto's competitiever te maken en neerwaartse druk te vinden', aldus de Griek.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws