20.000 fans welkom op Nürburgring, Vettel waarschuwt voor koude omstandigheden Formule 1

20.000 fans welkom op Nürburgring, Vettel waarschuwt voor koude omstandigheden

Door David Boorsma 21 september 2020 | 11:46


De Grand Prix van de Eifel zal maar liefst 20.000 toeschouwers verwelkomen op de Nürburgring. Het Duitse circuit houdt volgende maand zijn eerste Formule 1-race in zeven jaar. Na de vertraagde start van het 2020-seizoen hielden circuits aanvankelijk races achter gesloten deuren, maar in de afgelopen tijd zijn al kleine aantallen toeschouwers toegelaten.

De Grand Prix van de Eifel is de elfde ronde van het wereldkampioenschap en wordt verreden op het moderne, verkorte deel van de Nürburgring waar voor het eerst op werd geracet in 1984. De laatste editie werd gewonnen door Sebastian Vettel in 2013, die toen voor Red Bull-Renault reed.

De Duitser, die nu nog bij Ferrari rijdt, maar volgend seizoen overstapt naar Aston Martin, zegt wel dat de fans zich moeten voorbereiden op mogelijk koude weersomstandigheden. 'Het heet niet voor niets Duits Siberië', vertelt Vettel bij RaceFans.net. 'Dus we kunnen alles verwachten. Als we geluk hebben is het twintig graden, maar het kan ook bijna nul zijn. Het wordt dus een uitdaging.

Vettel: 'Ik vind het een geweldig circuit'

'Toch vind ik het een geweldig circuit', gaat de Duitser verder. 'De laatste keer dat we er waren heb ik gewonnen, dus ik kijk er naar uit om terug te gaan.' Vettel noemt het een 'interessant en leuk circuit' om op te rijden. Vooral met Formule 1-auto's. Tickets voor de Grand Prix van de Eifel gaan 22 september in de verkoop op de website van het circuit. Een weekendticket kost 199 euro. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws