Webber looft Vettel: 'Hülkenberg, Perez en Stroll hebben niet die kwaliteit' Formule 1

Webber looft Vettel: 'Hülkenberg, Perez en Stroll hebben niet die kwaliteit'

Door Rick Pasker 21 september 2020 | 12:01


Mark Webber is blij voor Sebastian Vettel dat hij nog in de Formule 1 kan blijven. De oud teamgenoot van Vettel ziet andere coureurs niet zo snel tippen aan het niveau van de Duitser. Aston Martin heeft er volgens Webber goed aan gedaan door de nu nog Ferrari-coureur te contracteren als rijder voor 2021.

'Ik ben blij voor hem', begint Webber bij Channel 4 over het langere verblijf van Vettel in de Formule 1. Het huidige Racing Point, wat vanaf volgend seizoen door het leven zal gaan als Aston Martin, heeft met Vettel een ervaren coureur binnengehaald. 'Het zal voor hen een grote stap zijn', verwacht Webber.

Webber vergelijkt Vettel met andere coureurs

Nico Hülkenberg, Sergio Perez en Lance Stroll zouden niet aan datzelfde niveau van Vettel kunnen tippen. 'Het zijn goede coureurs, maar ze hebben niet de kwaliteit van een Vettel als het gaat om de allesomvattende benadering van een professionele Formule 1-coureur', is Webber van mening.

Door de overstap van Ferrari naar Aston Martin, komt Vettel in een volledig nieuwe omgeving terecht. De Duitser zal niet meer in de Italiaanse fabriek in Maranello te vinden zijn, maar zal in plaats daarvan rondlopen in Silverstone. 'Een nieuwe omgeving zal geweldig voor hem zijn. Hij houdt van de Engelse omgeving', sluit Webber af. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws