Update | Hamilton gerust over nieuw Mercedes-contract: 'Dit is niet onze eerste rodeo' Formule 1

Update | Hamilton gerust over nieuw Mercedes-contract: 'Dit is niet onze eerste rodeo'

Door Harry Verolme 21 september 2020 | 20:29


Mercedes-teambaas Toto Wolff wil dat de toekomst van Lewis Hamilton vóór de Grand Prix van Abu Dhabi bekend is, dat zegt hij bij Channel 4. De Oostenrijker verlengde onlangs zijn eigen contract bij Mercedes met een jaar, maar wat Hamilton gaat doen is nog altijd onduidelijk.

'Het moet dit seizoen nog duidelijk worden', begint Wolff. 'Je kan niet een nieuw jaar starten zonder te weten wat de line-up van het team is. Dat gezegd hebbende, ben ik er vrij zeker van dat we (Mercedes en Hamilton, red.) met elkaar doorgaan.' Volgens Wolff hebben de twee partijen nog geen tijd gehad om erover te praten.

Ook wil de teambaas niet ingaan op het eventuele salaris van de zesvoudig wereldkampioen. 'Hij gaat altijd de bestbetaalde coureur zijn', wil de Oostenrijker alleen maar kwijt. 'De deal is als volgt: wij (Mercedes, red.) geven hem een auto waarmee hij kan winnen en hij laat zien dat hij de snelste coureur is. Daarin heeft hij ons nog nooit teleurgesteld.'

Update 20:30 (21/09) Hamilton gerust over nieuw Mercedes-contract: 'Dit is niet onze eerste rodeo'

Dat Lewis Hamilton formeel nog zonder contract zit voor het Formule 1-seizoen van 2021, kun je niet aflezen aan zijn gemoedstoestand. Koel als een kikker reageert de zesvoudig wereldkampioen op een uitspraak van teambaas Toto Wolff, die eerder aangaf overtuigd te zijn dat beide partijen met elkaar door zullen gaan.

Met de kennis van het verleden in zijn achterhoofd blijft Hamilton rustig door onderhandelen met het fabrieksteam van Mercedes. 'Ik heb het geluk dat ik dat zelf al twee of driemaal eerder heb gedaan', zo wordt de Brit geciteerd door Motorsport-Total.com. 'En iedere keer weer leer je iets nieuws in het proces. Ik ben ook niet iemand die telkens hetzelfde wil, integendeel juist.'

'Wanneer de kleine details zijn uitgewerkt, dan pas komen de grote vragen', vervolgt Hamilton. 'Toto en ik kennen elkaar al lange tijd, dit is niet onze eerste rodeo. Het is op zich een fijne ervaring, maar ik we zullen allebei blij zijn wanneer we dit weer achter de rug hebben', geeft de leider in het klassement toe. 'Misschien geef ik hem na afloop wel een tequila, zodat hij kan relaxen. Of is dat slimmer als ik dat vooraf doe?', lacht Hamilton. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws