Button blij met zwakker Red Bull: 'Moeten nu vechten voor een podiumplaats' Formule 1

Button blij met zwakker Red Bull: 'Moeten nu vechten voor een podiumplaats'

Door Harry Verolme 21 september 2020 | 21:12


Jenson Button vind het niet per se slecht voor de Formule 1 dat het gat tussen Mercedes en haar grootste tegenstanders verder is gegroeid in 2020. In de ogen van de wereldkampioen van 2009 is het misschien zelfs beter voor het spektakel dat Red Bull Racing dichter in de buurt zit van het middenveld.

Button legt uit waarom hij er zo over denkt. 'Het is voor de fans juist goed dat het gat tussen Red Bull en Mercedes groter is dan in het verleden, want dat betekent dat het team meer moet vechten voor de laatste podiumplaats. Dat levert meer spektakel op voor de kijkers.' De Grand Prix van Toscane was hiervan een goed voorbeeld. Alexander Albon moest zich meerdere malen een weg door het veld banen om uiteindelijk zijn eerste podium te kunnen pakken.

Waar Red Bull nog uit mag gaan van een podiumplaats in een Grand Prix-weekend, staat een ander topteam er tegenwoordig aanzienlijk minder sterk voor. 'Ferrari bevindt zich in een heel lastige situatie momenteel', vervolgt Button tegenover Sky Sports. 'In de Formule 1 is er voor ieder team natuurlijk een enorme druk om te presteren, maar in het geval van Ferrari gaat het om een heel land dat wil dat het team wint.'

Buiten de druk van de fans om heerst er bij Ferrari intern ook weinig rust. 'Daarom is het goed dat CEO Louis Camilleri zijn zegen heeft gegeven aan het project. Hij begrijpt dat het momentum het niet van de ene op de andere dag zal veranderen en kan daar mee leven. Dat maakt het een stuk leefbaarder voor het team', besluit Button. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws