Mercedes F1-team winstgevend ondanks uitgaven van ruim 400 miljoen dollar Formule 1

Mercedes F1-team winstgevend ondanks uitgaven van ruim 400 miljoen dollar

Door Harry Verolme 21 september 2020 | 22:22


Het runnen van een Formule 1-team is een kostbare onderneming. De grote spelers geven jaarlijks rustig een half miljard euro uit om zo competitief mogelijk te kunnen blijven. Hoewel het denkbaar is dat er niet snel winst geboekt zal worden, heeft Mercedes de zaken toch goed voor elkaar.

Dit blijkt uit een financieel rapport van het fabrieksteam van Mercedes, waarin wordt teruggeblikt op het boekjaar 2019. In het rapport wordt aangegeven dat de Duitse renstal vorig jaar onder de streep welgeteld 19 miljoen dollar overhield aan haar activiteiten in de Formule 1, ondanks ruim 430 miljoen dollar te hebben uitgegeven. Daar tegenover stond een omzet van om en nabij de 470 miljoen dollar. Mercedes haalde dit voornamelijk uit sponsoren en marketing, maar ook de prijzengelden evenals verschillende bonussen droegen hier aan bij, zo schrijft Auto, Motor und Sport.

Ook blijkt dat Mercedes geen enorme bedragen heeft hoeven investeren in haar team zonder dat het haar dominantie positie daarmee in gevaar bracht. Volgens het rapport stak het team een kleine 40 miljoen dollar extra in de operatie. Maar daarvoor kreeg het heel wat terug. Mercedes en haar sponsorpartners hebben volgens het rapport een advertentiewaarde van liefst 5,4 miljard dollar, met een tv-aandeel van 23,6 procent. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws