F1-coureurs over omgekeerde grid: 'Veel scenario's waarin het niet zou werken' Formule 1

F1-coureurs over omgekeerde grid: 'Veel scenario's waarin het niet zou werken'

Door David Boorsma 22 september 2020 | 16:07


Vorig jaar bedacht de Formule 1 een plan om de kwalificatiesessies om te gooien. Het idee was een sprintrace met omgekeerde grid. Veel steun voor het plan is er echter niet, ook niet van de Formule 1-coureurs. Racefans heeft de reactie van coureurs op een rijtje gezet.

Williams-coureur George Russell zei eerder al dat ze er 'een beetje dom uit zouden zien', aangezien de auto van het Engelse team niet snel genoeg zijn om de andere coureurs achter zich te houden. Het spreekt voor zich dat de langzaamste auto's in het veld het moeilijk zullen vinden om de snellere auto's achter zich te houden, maar hoe zit het met het middenveld?

'In de Formule 1 van vandaag zou een korte race van 25 ronden naar mijn mening erg saai zijn om te zien', liet Lance Stroll weten nadat het idee voor het eerst naar boven kwam. 'De races zijn afhankelijk van een strategie die een race van 25 ronden niet echt zou bieden. Dus ik denk dat het gewoon een trein zou zijn van start tot finish.'

Kvyat: 'Het klinkt als een korte oplossing voor een groter probleem'

Kimi Raikkonen gelooft dat een sprint race 'minder opwindend zou zijn dan kwalificatie' en Daniel Ricciardo voorspelt 'veel scenario's waarin het niet zou werken'. Daniil Kvyat doet daar nog een schepje bovenop: 'Het klinkt als een korte oplossing voor een groter probleem', zegt hij. 'We moeten proberen de teams competitief dichter bij elkaar te brengen.'

De Formule 1 is al met nieuwe voorschriften gekomen om dat te bereiken. In de tussentijd lijkt het er op gebrand om volgend jaar omgekeerde grid kwalificatieraces te introduceren voor een beperkt aantal Grands Prix. Daarvoor hebben ze de ondersteuning van minimaal acht teams nodig. (Foto: Wikimedia Commons)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws