McLaren's nieuwe neus onder de loep: 'Lijkt op een concept van Mercedes' Formule 1

McLaren's nieuwe neus onder de loep: 'Lijkt op een concept van Mercedes'

Door David Boorsma 22 september 2020 | 17:02


McLaren testte in Mugello een nieuwe voorvleugel tijdens de vrijdagtraining. De nieuwe neus, die deel uitmaakt van een bredere aerodynamische upgrade die het team aan het onderzoeken is, werd op de auto van Carlos Sainz gemonteerd. Mark Hughes neemt de nieuwe vleugel onder de loep en legt alles uit op de website van de Formule 1.

'McLaren is aan het afwegen om al wijzingen door te voeren vóór de deadline', schrijft Hughes. 'De nieuwe neus, iets smaller en meer gebogen over de breedte, lijkt op een concept van Mercedes of Renault.' Het Engelse Formule 1-team zou door de nieuwe neus afstappen van het alternatief op de 'cape'. Mercedes ging als eerste aan de haal met een cape. Dit onderdeel zorgt voor de luchtstroom naar de bargeboards.

'Beide ontwerpen zijn er om extra wervelingen te creëren die worden veroorzaakt door het 'Y250'-middengedeelte van de voorvleugel', vervolgt Hughes. 'De middelste 250mm van de vleugel is bij regeling neutraal van doorsnede en als de neus verdergaat in de vleugelsectie zorgt het voor een werveling van ronddraaiende lucht.'

Seidl: 'Het is een experimentele neus'

Om een geheel nieuwe cape-methode effectief te laten werken zal er waarschijnlijk enige tijd nodig zijn om te onderzoeken en te simuleren, meent Hughes. Teambaas Andreas Seidl noemde het 'een experimentele neus' om gegevens te verzamelen. 'We hebben een goede richting gevonden in de windtunnel', zei hij. 'Het is iets dat we op de baan willen bevestigen voordat we beslissingen nemen.'

Seidl verwacht, als het positief is, dat McLaren de komende twee of drie races de nieuw neus gaat gebruiken. 'Er is eind september een deadline voor homologatie en daarom moeten we voor onszelf bepalen in welke richting we willen gaan', verklaart hij. (Foto: Mclaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws