Weer massale wachttijden voor F1-tickets, verkoopsite Nürburgring loopt vast Formule 1

Weer massale wachttijden voor F1-tickets, verkoopsite Nürburgring loopt vast

Door Maurits Kappetijn 22 september 2020 | 19:57


Net als bij de kaartverkoop voor de Turkse Grand Prix liep de online verkoop voor de Grand Prix van de Eifel op de Nürburgring chaotisch. Toch hebben vijfduizend fans een kaartje weten te bemachtigen en zullen de overige vijftienduizend kaartjes op een later moment in de verkoop gaan.

Voor veel fans in West-Europa is de Grand Prix van de Eifel, het Duitse evenement dat vanwege het coronavirus op een laat moment nog in de 2020-kalender werd gefietst, de enige kans om kaartjes te bemachtigen voor een race. Veel Duitse maar ook Nederlandse fans stonden dinsdag urenlang in de (virtuele) wachtrij voor de vijfduizend kaartjes die om 12:00u 's middags in de verkoop gingen.

Een groot verschil met de verkoop van de Turkse Grand Prix is er wel: Weekendkaarten gingen niet voor 15, maar 200 euro de deur uit. Toch was de stormloop op de kaartjes groot en lag ook de site van de Nürburgring er binnen de kortste keren uit. Het duurde dan ook twee uur voordat de laatste fans die vanaf het begin al in de wachtrij stonden, konden betalen.

Circuitdirecteur baalt van vastlopende website

Mirco Markfort, directeur van het circuit, betreurt de chaotische verkoop. 'We hadden al snel door dat er heel veel fans tegelijkertijd op de site zouden komen. We hebben dit niet goed ingeschat, maar voor het volgende online verkoopmoment zal de site helemaal in orde zijn. Gelukkig konden we dinsdagmiddag op het laatste moment de servercapaciteit nog opkrikken, zodat fans alsnog hun kaartje konden kopen', aldus de Duitser in gesprek met Auto, Motor und Sport

In de komende dagen zal bekend worden wanneer de overige 15.000 kaarten voor de Grand Prix van de Eifel zullen worden verkocht. Hiervoor raad de organisatie aan om de sociale mediakanalen van de Nürbugring goed in de gaten te houden.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws