Diverse media: Domenicali vervanger Carey als CEO F1 Formule 1

Diverse media: Domenicali vervanger Carey als CEO F1

Door Christian Moerman 23 september 2020 | 08:28


Voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali lijkt binnenkort het stokje over te nemen van huidige Formule 1-baas Chase Carey, zo meldt onder andere persbureau Reuters

Domenicali leidde Ferrari van 2008 tot 2014 en wist in dat eerste jaar de meest recente titel van de renstal uit Maranello binnen te slepen. Sindsdien is de Italiaan voorzitter en CEO van Lamborghini.

De man uit Imola lijkt echter behoefte te hebben aan een nieuwe uitdaging en zal vanaf de kant van Liberty Media controle houden over de autosporttak. Het Amerikaanse concern heeft zelf nog geen officiële bevestiging naar buiten gebracht.

Domenicali is het derde kopstuk van de sport afkomstig van Ferrari. FIA-voorzitter Jean Todt was in zijn jongere jaren al actief als teambaas bij Ferrari en Formule 1's technisch directeur Ross Brawn vervulde vroeger een technische rol bij de Italiaanse renstal.

Teambazen op de hoogte

RaceFans kwam als eerste naar buiten met het nieuws en gaf aan dat 'iemand met kennis van zaken' aangegeven heeft dat Domenicali de persoon is die huidige CEO Carey gaat vervangen. Enige tijd daarna bevestigde ook Reuters dit.

BBC meldt zelfs dat de Formule 1-teambazen al op de hoogte gesteld zijn van de wijziging in personeel bij de rechtenhouders van de Formule 1. (Foto: Ferrari F1 Team)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Sjoerd Valkering
23 Sep 2020 om 16:16
Quote van Coastline1166
OK !!!!!! dan gaan we weer lekker bevoordelen bij ferrari en rotzooien met de regeltjes

Naja ze hebben het hard nodig...

Brok5
23 Sep 2020 om 13:16
Quote van Coastline1166
OK !!!!!! dan gaan we weer lekker bevoordelen bij ferrari en rotzooien met de regeltjes

Ferrari weer on top :)))

Coastline1166
23 Sep 2020 om 12:24

OK !!!!!! dan gaan we weer lekker bevoordelen bij ferrari en rotzooien met de regeltjes

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws