Binotto houdt voet bij stuk: 'Keuze voor Sainz de juiste' Formule 1

Binotto houdt voet bij stuk: 'Keuze voor Sainz de juiste'

Door David Boorsma 23 september 2020 | 08:39


In het Formule 1-seizoen 2020 gaat het niet helemaal naar wens bij Ferrari, maar het Italiaanse team heeft vooruitzicht op verandering in 2021. Carlos Sainz zal de overstap maken van McLaren. Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt achter de beslissing te staan om de Spanjaard voor volgend jaar naar Maranello te halen.

'Ik ben erg opgewonden', citeert Formula 1 de Italiaan. 'We hebben onze keuze gemaakt en ik denk dat het de juiste is. Ik ben erg blij dat Carlos bij het team komt.' Binotto zegt op zoek te zijn naar een 'lange cyclus' en een solide basis en is bij met het duo Carlos Sainz-Charles Leclerc.

'Ze zijn allebei erg jong en beginnen wat ervaring op te doen', aldus de Italiaan. 'We zijn niet alleen op zoek naar een overwinning, maar ook naar een solide basis. Wanneer je dat wil bereiken met een jong team van niet alleen ingenieurs en technici, maar ook coureurs, is dit de keuze die je moet maken.'

Binotto: 'Het is belangrijk om Vettel in de Formule 1 te hebben'

Sebastian Vettel kreeg al vroeg te horen dat hij volgend seizoen niet meer bij het Italiaanse team rijdt. De Duitser heeft een zitje weten te bemachtigen bij Aston Martin (nu Racing Point, red.) en verlaat de Formule 1 dus nog niet. 'Ik ben echt heel erg blij', antwoordt Binotto als hij gevraagd wordt naar het nieuws. 'Ik denk dat het feit dat we heel vroeg een beslissing hebben genomen hem een kans gaf om een stoeltje te vinden.'

De Italiaan noemt het een succes dat Vettel een zitje heeft weten te vinden bij een ander team. 'Ik ben erg blij voor hem als coureur en als persoon', vertelt hij. 'Maar ik ben ook blij voor de Formule 1, omdat het belangrijk is om Sebastian in de Formule 1 te hebben.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws