Domenicali verdedigt Binotto: 'Als je als tweede eindigt is het al een ramp' Formule 1

Domenicali verdedigt Binotto: 'Als je als tweede eindigt is het al een ramp'

Door David Boorsma 23 september 2020 | 09:49


Voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali vindt dat Mattia Binotto 'gewoon tijd nodig heeft'. De Italiaan zegt bij Formule1 dat hij zich uit respect niet wil bemoeien met beslissingen van de huidige teambaas.

'Mattia en ik kennen elkaar heel goed', vertelt hij. 'We hebben veel samengewerkt en als teken van respect wil ik me niet bemoeien met zijn beslissingen of zelfs die van de Scuderia.' De Italiaan, die zelf van 2008 tot 2014 de Italiaanse renstal leidde, vindt het verkeerd om van buitenaf commentaar te leveren. 'Mattia heeft tijd nodig om de projecten die hij voor ogen heeft uit te voeren', zegt hij.

Domenicali bevond zich naar eigen zeggen in zijn tijd als teambaas in een soortgelijke situatie. De Italiaan moest in de meeste gevallen vechten met Red Bull Racing. 'Ik wil niet in de weg lopen omdat degenen die elke dag met het team werken weten wat er gebeurt', vertelt hij.

Domenicali: 'Het hoofd van de Scuderia staat echt onder druk'

Gevraagd of het leiden van Ferrari, na premier zijn, het moeilijkste beroep is in Italië, geeft Domenicali toe: 'Ik weet niet zeker of dat het geval is, maar ik kan je verzekeren dat het hoofd van de Scuderia echt onder druk staat. Het is een zeer intense taak, als je wint is het normaal, maar als je tweede eindigt is het al een ramp.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws