'Saoedi-Arabië op de Formule 1-kalender van 2021' Formule 1

'Saoedi-Arabië op de Formule 1-kalender van 2021'

Door David Boorsma 23 september 2020 | 10:52


Het lijkt er steeds meer op dat de Grand Prix van Saoedi-Arabië een deel gaat uitmaken van de Formule 1-kalender van 2021. Volgens Racefans wordt er een straatrace gepland in de op een na grootste stad van het land in het Midden-Oosten, Jeddah, waar ongeveer 3,5 miljoen mensen wonen.

De stad werd al eerder getipt als locatie voor een eenmalige Grand Prix, maar kan als gevolg van de wereldwijde pandemie kan het betekenen dat het circuit van Jeddah de komende jaren meer dan één race kan organiseren. Het land is namelijk bezig met het bouwen van een Formule 1-circuit, maar dat project heeft vertraging opgelopen. Het stratencircuit is een alternatief.

De Formule 1 zal haar banden met Saoedi-Arabië willen verstevigen na het ondertekenen van een langdurige sponsorovereenkomst met Saudi Arabian Oil Company. De nieuwe sponsor was al goed zichtbaar tijdens de Grand Prix van Hongarije en Spanje. Ook in Duitsland zal de sponsor te zien zijn.

Laat in het jaar

Om voldoende tijd te hebben voor de aanleg van het stratencircuit, is het goed mogelijk dat de race laat in het jaar gehouden wordt. Direct voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi, die is gecontracteerd voor de seizoensfinale. Saoedi-Arabië heeft eerder al de Formule E en Dakar rally verwelkomt. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws