Vettel wordt liever niet vergeleken met Schumacher: 'Helpt mij niet' Formule 1

Vettel wordt liever niet vergeleken met Schumacher: 'Helpt mij niet'

Door Merijn Kramer 23 september 2020 | 20:11


Sebastian Vettel wordt in zijn loopbaan vaak vergeleken met Michael Schumacher, iets waarvan Vettel zegt dat het hem niet verder helpt. De Duitse Formule 1-coureur stelt namelijk dat de vergelijking tussen hem en de zevenvoudig wereldkampioen geen correcte is om te maken.

'Ik denk niet dat de vergelijkingen mij iets opleveren', vertelt Vettel aan Speedweek.com. 'Je kan mijn situatie niet vergelijken met de situatie van Michael destijds. Ten eerste waren het andere tijden en ten tweede was Ferrari een ander team met andere eisen.'

Veel parallellen zijn ook met de transfer naar Aston Martin te zien. Velen vergelijken het namelijk met de comeback van Schumacher bij het team van Mercedes. Ook daarvan zegt Vettel dat de vergelijking tussen hem en Michael Schumacher niet opgaat. 

Leeftijd het grootste verschil tussen beide coureurs

'Het belangrijkste is dat Michael een andere leeftijd had toen hij naar Mercedes kwam. Daarvoor had hij ook een pauze van drie jaar genomen. Ik wissel nu gewoon van team en blijf doorrijden. Dat is ook wezenlijk anders.'

Wat betreft de transfer naar Aston Martin is de Heppenheimer ook duidelijk. Hij denkt dat bij het team van Lawrence Stroll de juiste ambitie aanwezig is. 'Stroll heeft een duidelijk beeld van wat hij wil bereiken, daar was ik van onder de indruk. We zullen echter niet snel grote stappen zetten.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws