Abiteboul kijkt naar Red Bull: 'Zolang ze dit doen, blijft men kopiëren' Formule 1

Abiteboul kijkt naar Red Bull: 'Zolang ze dit doen, blijft men kopiëren'

Door Marnik Kok 24 september 2020 | 10:46


Cyril Abiteboul is er niet van overtuigd dat zijn concurrenten volledig stoppen met het kopiëren van onderdelen. De Renault-teambaas verwacht namelijk dat teams die de windtunnel gaan delen, zoals Red Bull Racing en AlphaTauri, gemakkelijk het een en ander kunnen overnemen van elkaar.

Volgens de Fransman weet elk team dat het kopieer-probleem er nog is, maar laat niemand zich er over uit. Meerdere teams zouden een voordeel kunnen krijgen door het delen van de windtunnel: Naast Red Bull en AlphaTauri delen ook Mercedes en Racing Point hun faciliteiten. 'Zolang ze dit doen, blijft het probleem van kopiëren bestaan', verklaart hij bij Motorsport Total

Abiteboul ziet dan ook graag dat elk team zelfstandig wordt in de Formule 1. 'De visie voor de toekomst zal volledige afhankelijkheid moeten zijn', vindt hij. 'Ik denk dat deze visie ook door alle teams op de grid gedeeld wordt.'

Renault: 'Hadden geluk met het Concorde Agreement'

Het kopiëren van onderdelen kwam veel in opspraak in 2020: Racing Point besloot een andere weg in te slaan met hun strategie, en kopieerde de winnende 2019-bolide van Mercedes. Na veel ophef over de situatie besloot de FIA in te grijpen en de regels aan te scherpen.

'Dat het voorval samenviel met het Concorde Agreement, daar hadden we geluk mee. Het is goed dat het nu gebeurde, want we konden nog steeds beslissen of we nog wel in de sport actief wilden blijven', vindt Abiteboul, die tevreden is dat de regels omtrent het kopiëren zijn aangescherpt. (Foto: Renault Sport Media)

Denk jij dat Max Verstappen de snelste is in Rusland? Zet dan in en krijg 6,25 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws