Update III | Honda: 'Motorprobleem Verstappen was zeer zeldzaam' Formule 1

Update III | Honda: 'Motorprobleem Verstappen was zeer zeldzaam'

Door Christian Moerman 25 september 2020 | 14:03


Toyoharu Tanabe heeft aangegeven dat de uitvalbeurt van Max Verstappen in Mugello te wijten was aan meerdere factoren. Honda heeft sindsdien de krachtbron onder de loep genomen en verzekert dat dezelfde technische mankementen zich in de toekomst niet meer voordoen.

'In de tijd na Mugello hebben wij prioriteit gegeven aan het analyseren van Max' uitvalbeurt', laat de Japanner weten in de voorbeschouwing voor Honda. De analyse is inmiddels afgerond: 'Ons onderzoek wees uit dat er meerdere factoren waren die dit probleem veroorzaakten.' 

'We hebben al deze problemen aangepakt, met het doel dat dit niet nog eens gebeurt', vervolgt de Honda-topman. Na twee uitvalbeurten voor de Nederlander heeft de motorleverancier tweemaal alle zeilen bij moeten zetten om tussen de races door technische malheur op te lossen.

Tanabe over Sochi

Dit weekend reist het Formule 1-circus af naar Rusland. Tanabe geeft zijn technische visie op Sochi Autodrom: 'Sochi zal een nieuwe uitdaging zijn na de afgelopen drie circuits, waar de races op relatief hoge snelheid verreden werden.'

'Het heeft wat straatcircuit-achtige trekjes, zoals de 90-graden bochten, maar kent ook twee lange rechte stukken', weet Tanabe. Het zoeken van de juiste afstelling, om topsnelheid en snelheid in de bochten te optimaliseren, zal dit weekend wederom het primaire doel zijn van Honda.

Tanabe bevestigt dit: 'Zoals gebruikelijk zullen we de vrije training gebruiken om de afstelling van de krachtbron te optimaliseren voor de kwalificatie en de race. We kijken uit naar een probleemloos weekend voor alle vier de auto's.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 13.21u (24/09) | Verstappen treedt met nieuwe Honda-motor aan in Rusland

De Italiaanse tak van Motorsport heeft meer details weten te vergaren over de exacte oorsprong van de motorproblemen van Max Verstappen. Zo blijkt dat de uitvalbeurt veroorzaakt werd door elektrische problemen een fout in de software. In Rusland treedt de Nederlander derhalve aan met zijn derde krachtbron.

'Honda heeft wijzigingen aangebracht aan het elektrische systeem evenals de software van zijn motoren om te voorkomen dat hetzelfde probleem zich nog eens voordoet', aldus de informatie van het Italiaanse medium. Gesuggereerd wordt dat het een combinatie van deze twee factoren was die Verstappen nekte op Mugello.

Als reactie op de tweede DNF op rij bij de bolide van Verstappen zal Honda een derde krachtbron in circulatie brengen bij de Limburger. De introductie van deze vernieuwde motor is toegestaan omdat motorupdates die puur gericht zijn op de verbetering van de betrouwbaarheid wél toegestaan zijn, mits de FIA daar toestemming voor gegeven heeft.

Update II 10.37u (25/09) | Honda: 'Motorwissel Verstappen is onderdeel van de strategie'

Honda heeft via Twitter aangegeven dat de motorwissels van Max Verstappen, evenals het vervangen van de motoren van beide AlphaTauri-coureurs, deel uitmaakt van hun strategie.

'We hebben nieuwe krachtbronnen geïntroduceerd bij allebei de AlphaTauri-bolides en bij Verstappen. Alexander Albon zal op een later tijdstip een nieuwe versie krijgen', aldus berichtgeving van de Japanse motorfabrikant.

Honda suggereert nu dat de motorwissel van Verstappen dus niet per definitie wat te maken had met de problemen in Italië: 'Deze wissels kosten de coureurs geen tijdstraf en maken deel uit van onze krachtbron-strategie voor dit seizoen. Het heeft dus niets te maken met de problemen van Verstappen in Mugello.'

Update III 14.05u (25/09) | Honda: 'Problemen Verstappen in Mugello waren zeer zeldzaam'

Honda-topman Toyoharu Tanabe heeft aangegeven dat de problemen die zich voordeden bij Max Verstappen in Mugello zeer zeldzaam waren. Sinds de terugkeer van de Japanse motorfabrikant naar de Formule 1 hebben ze een dergelijk probleem nog niet gezien.

'De problemen van Verstappen waren zeer zeldzaam en hebben wij sinds de terugkeer van Honda in de sport niet gezien', meldde de Japanner volgens RaceFans.

Hoe het probleem er precies uit zag, wil Tanabe niet zeggen: 'Laten we niet ingaan op de details maar het was een zeer gecompliceerde fout. Er waren veel parameters betrokken bij die uitvalbeurt.'

'Na de race hebben we meteen de data geanalyseerd om te proberen te begrijpen wat er gebeurd is. We hebben de kern van het probleem gevonden en maatregelen genomen. Dit zal niet nog eens gebeuren', verzekert Tanabe.

Denk jij dat Max Verstappen de snelste is in Rusland? Zet dan in en krijg 6,25 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws